KV Mechelen pakt opnieuw drie punten
T. Coremans

Germinal Beerschot heeft opnieuw geen driepunter kunnen pakken. Ditmaal was KV Mechelen een maatje te sterk. Anthuenis en co missen hun seizoensstart volledig.

KV Mechelen prijkte voor aanvang van de vierde speeldag op een verdiende derde stek. Door de thuisoverwinning vorige week tegen Club Brugge leek het team van Peter Maes op kruissnelheid. De moeilijke verplaatsing naar het Kiel konden de Mechelaars opnieuw aanvatten met hun spelverdeler Koen Persoons, vorige week nog geschorst. Germinal Beerschot, dat niet ondermaats presteerde de afgelopen weken, kon zijn overwicht tot nog toe niet omzetten in punten. De Antwerpenaars pakten tegen alle verwachtingen in nog maar twee puntjes.

Een verschroeiend tempo tijdens de openingsfase leverde meteen doelpunten op. Na een efficiënte tegenprik van Malinwa was het Julien Gorius die, op voorzet van Koen Persoons, makkelijk kon binnenwerken. Amper vier minuten later tikte Sanharib Malki de gelijkmaker tegen de netten. De wedstrijd was toen amper twaalf minuten ver.

Beide elftallen hielden het spelniveau hoog maar verkwanselden elk een levensgrote kans. Wim De Decker trapte een niet te missen kans voor open doel voorlangs. Enkele minuten later was David Destorme (foto) hetzelfde lot beschoren. Hij knalde net naast na geharrewar in de Antwerpse kleine rechthoek. De thuisploeg liet de tegenpartij meer en meer in zijn spel komen. KV Mechelen voetbalde matuur en collectief verzorgd. Op slag van rust was het Aloys Nong die na sterk voorbereidend werk Mechelen opnieuw op voorsprong bracht.

Aimé Anthuenis koos bij aanvang van het tweede bedrijf voor meer aanvallende impulsen. De ervaren leermeester bracht Daniel Cruz in de plaats van Justice Wamfor. Ondanks de offensieve kwaliteiten van de thuisploeg sloeg het er echter niet in de bal in de ploeg te houden. Ook na de pauze trok KV Mechelen het merendeel van het balbezit naar zich toe. Destorme zorgde voor de beste doelkans maar besloot te centraal op doel.

Plots schakelden beide teams een tandje hoger en dat resulteerde bijna in enkele doelpunten. Nong liet eerst de kans liggen om de voorsprong te vergroten. Hij stormde alleen af op Pacovski, maar tikte de bal te ver voor zich uit. Luttele ogenblikken later toverden de bezoekers een dijk van een tegenaanval op de mat maar Kenny Van Hoevelen besloot overhaast naast. Aan de overzijde kopte Goor een voorzet richting de bovenhoek maar zag Wouter Biebauw het leer schitterend pareren.

Germinal Beerschot verscheen sporadisch in de zestien van de tegenstander maar acteerde enorm nerveus in de zone van de waarheid. Daar maakte geel-rood bijna komaf mee maar ook zij gingen kwistig om met de kansen. In de slotminuten kwam de thuisploeg tweemaal sterk opzetten maar zowel Cruz als Haroun zagen hun poging nipt naast de kooi van Biebauw verzeilen. In de blessuretijd werd de Mechelse doelman verschalkt maar de bal werd alsnog voor de lijn gekeerd. In de allerlaatste seconden van de blessuretijd dikte de ingevallen Iddi nog aan tot 1-3 nadat Pacovski vooraan was blijven hangen.

Germinal Beerschot start net zoals vorig seizoen onder zijn kunnen. Het blijft na vier speeldagen met twee punten achter. KV Mechelen nestelt zich na deze uitzege sterker in de top van het klassement. (AN)