cluClub Brugge
kvkKV Kortrijk
Datum: 23/08/2009 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Jan Breydel
Club raakt niet voorbij Kortrijk
Steurbaut Kersten
Club raakt niet voorbij Kortrijk
Foto: © SC

Club Brugge heeft zijn eerste puntenverlies in eigen huis geleden. De jongens van Adrie Koster maakten tegen Kortrijk een 0-2 achterstand ongedaan, maar slaagden er niet meer in om de winning-goal te maken.

Club Brugge begon goed aan de wedstrijd en was via Daniel Chavez en Antolin Alcaraz dicht bij een openingstreffer, maar Glenn Verbauwhede onderscheidde zich in zijn eerste wedstrijd tegen 'zijn' blauw-zwart met twee knappe reddingen.

Club zakte weg en gaf Kortrijk teveel ruimte. De Kerels profiteerden optimaal en werkten aan honderd procent af. Savaneh Ibou trof twee keer raak. Vorig seizoen wist de aanvaller geen enkele keer het leer tegen de netten te werken.

Bij de eerste treffer kreeg Jimmy Hempte een zee van tijd om de bal richting Ibou te sturen. De Gambiaan knikte zijn eersteling mooi voorbij Stijn Stijnen. De nationale doelman ging bij het tweede doelpunt zwaar in de fout. Stijnen kwam veel te ver uit zijn doel, Ibou moest de bal maar naast de Limburger in doel duwen.

De reactie van Club liet dit keer niet op zich wachten. Joseph Akpala kopte meteen de aansluitingstreffer voorbij Verbauwhede. Adrie Koster gooide na de rust Nabil Dirar in de ploeg en blauw-zwart drukte het gaspedaal wat dieper in. Een schot van Chavez spatte uiteen op de dwarsligger.

Vadis Odjidja bracht blauw-zwart vanop de stip al snel terug langszij na handspel van Karim Belhocine. Club slaagde er echter niet meer in om de drie punten thuis te houden. Akpala kopte in de slotfase de beste kans nog op het dak van het doel. (AN)

Opstellingen

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Stijnen Stijn 90' -
Vermeulen Jorn 90' -
Simaeys Jeroen 90' -
Alcaraz Antolin 90' -
Daerden Koen 45' -
Odjidja Vadis 90' -
Geraerts Karel A 45' -
Blondel Jonathan   90' -
Sonck Wesley 90' -
Akpala Joseph 90' -
Chavez Daniël 79' -
  Bank G Beoordeel
Dahmane Mohamed 11' -
Dirar Nabil 45' -
Klukowski Michaël 45' -

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Verbauwhede Glenn 90' -
Lazarevic Mladen 90' -
Vandenbroeck David 90' -
Belhocine Karim   90' -
Hempte Jimmy A A 90' -
Capon Brecht   64' -
De Beule Davy 85' -
Pavlovic Nebojsa 90' -
Kums Sven 77' -
Ibou Sawaneh ⚽ ⚽   90' -
Benko Leon 90' -
  Bank G Beoordeel
Verbrugghe Brecht 5'  
Soetaers Tom 13' -
De Ly Bram 26' -
Herbeleef Club Brugge - KV Kortrijk