Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Marcel De Kerpel stadion
Wetteren blaast OHL weg in tweede periode
De Nijs Michael

Standaard Wetteren heeft zijn eerste zege in de tweede afdeling beet. De Leeuwen haalden op eigen veld een 0-1-achterstand op tegen OH Leuven, de partij eindigde uiteindelijk op 4-1.

De thuisploeg begon met een aanvallende opstelling aan de partij, maar de groen-gelen werden daarvoor na een kwartier afgestraft. De Wilde ging onder een bal door, waarna Schouterden de bezoekers simpel op voorsprong bracht.

De Oost-Vlamingen waren even van slag en daar profiteerde Jarakovic bijna van. De spits van OHL miste echter. Even later stuitte diezelfde Jarakovic op doelman De Vroe. Op slag van rust hingen de bordjes bijna in evenwicht, maar Staelens kopte op de paal. Even voordien had ook De Langhe al een mooie kans gekregen, maar hij schoot naast. Bij de rust stond het bijgevolg nog steeds 0-1.

Na de pauze kon de thuisaanhang dan toch juichen. De Munter (foto) dwong na vier minuten een strafschop af, die probleemloos werd omgezet door Denys. Amper een minuut later konden de groen-gelen opnieuw feesten, deze keer werkte De Munter zelf af: 2-1.

OH Leuven was helemaal van slag en Wetteren duwde door. Amper drie minuten later scoorde De Munter op aangeven van De Langhe de 3-1. De laatst genoemde zette D'haeseleer in de slotfase ook nog op weg naar de 4-1-eindscore.