Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stedelijk Sportstadion
KVSK houdt punten thuis tegen Turnhout
De Nijs Michael

KVSK United heeft een geslaagde competitiestart achter de rug. Turnhout bleek een taaie brok voor de Lommelse club, maar het werd wel 2-0. KVSK United blijft zo bovenaan het klassement met een zes op zes. Turnhout haalde één op zes.

KVSK United had het aanvankelijk niet onder de markt met de neo-tweedeklasser. Turnhout kreeg kansen via Ven en De Jong, maar geen van beiden kon de netten doen trillen. De thuisploeg was dan weer gevaarlijk via Brouwers en Caramazza, maar ook zij vonden de weg naar doel niet. Bij de rust stond het nog steeds 0-0.

Na de koffie had De Jong opnieuw een kans op de openingstreffer, maar de speler van Turnhout plaatste de bal andermaal naast het doelkader. Twintig minuten voor tijd was het liedje van de bezoekers echter uitgezongen. Een schot van Delande werd aanvankelijk nog van de lijn gehaald, maar KVSK United kreeg vervolgens een penalty na handspel van BoeckxKetting zette de elfmeter probleemloos om: 1-0.

De bezoekers waren duidelijk van slag en amper twee minuten later stond de dubbele voorsprong op het bord. Dufour (foto) krulde een vrije trap over de muur tegen de touwen. De bezoekers kregen nog één goede kans, maar Sengier liet zich niet verschalken op de poging van Proost. KVSK United blijft dus samen met Oostende aan de leiding, Turnhout staat op een gedeelde tiende plaats.