Stadion: Marcel De Kerpel stadion
Brussels pakt 9/9
Filip Van der Elst

Na de zwakke openingswedstrijd in en tegen KV Oostende, voorspelde iedereen een rampzalige seizoensstart voor FC Brussels. De jonge bende van Christophe Dessy heeft de criticasters zondag echter opnieuw lik op stuk gegeven.

Brussels nam ruim afstand van promovendus Standaard Wetteren. Het was echter een moeilijkere opdracht dan de uitslag doet vermoeden, want Brussels moest 70 minuten lang zoeken naar het openingsdoelpunt.

De eerste goede kans was voor Veselinovic, die alleen voor doel kwam maar zijn poging door Devroe gepareerd zag. Een enthousiaste thuisploeg liet zich echter niet onbetuigd: ook De Langhe kreeg een open doelkans, maar hij besloot naast. Na een twintigtal minuten kreeg Wetteren een uitstekende gelegenheid om de score te openen, toen scheidsrechter Cusco de bal op de stip legde na een vederlichte duwfout van Nizic. Werner koos echter voor de juiste hoek en stopte de strafschop van Denys. Met de rust in zicht nam Brussels langzaam maar zeker de overhand. Grote kansen vielen er echter niet te noteren, al schoot Juanma wel een metertje over en werd Veselinovic in een goede schietpositie afgeblokt.

De tweede helft was nog geen minuut bezig toen een voorzet-schot van Tohoua tot bij Phiri kwam, maar een Wetterse verdediger kon het gevaar nog net op tijd ontzetten. Ook dit keer bleef de Wetterse reactie niet lang uit: De Langhe kreeg opnieuw een mooie kans, maar ditmaal ging de bal voorlangs. Brussels ging steeds nadrukkelijker op zoek naar het openingsdoelpunt, en nadat eerst Le Postollec vanop afstand op Devroe mikte en Tohoua zijn poging net over doel zag zoeven, was het twintig minuten voor tijd dan toch raak: topschutter Lutula werkte een doorgekopte hoekschop met een knappe omhaal in doel (0-1). Wetteren moest ten aanval trekken, en dus vielen er gaten: de ingevallen Coppin plaatste de bal oog in oog met Devroe naast, maar meteen erop knalde de doorgebroken Lutula zijn tweede van de namiddag enig mooi in de hoek (0-2). De thuisploeg moest de kelk tot op de bodem ledigen, want Coppin was goed gevolgd om de rebound op een gepareerde poging van Veselinovic in doel te tikken (0-3). Brussels beslist zo voor de derde wedstrijd op rij in een korte tijdspanne de partij. In de slotminuten ging Wetteren nog op zoek naar een eerreddend doelpunt, maar dankzij een schitterende redding van Werner bleven de Brusselse netten proper.

Brussels boekt zo een knappe 9/9 en prijkt op een gedeelde vierde plaats met 10 punten en, samen met Waasland, de beste aanval van de reeks.