Interview Buffel: "Kwamen om te winnen"

Nico Wieme
| 16 reacties
Buffel: "Kwamen om te winnen"
Foto: © SC

Thomas Buffel maakte een prima debuut bij Racing Genk. De ex-speler van Cercle Brugge scoorde al meteen voor zijn nieuwe team en liet zich tijdens de wedstrijd opmerken met enkele geslaagde acties.

Thomas Buffel (op foto nog in Cercleshirt) lijkt bevrijd nu hij niet meer moet samenwerken met Glen De Boeck. Het is misschien wat vroeg om al een algemeen oordeel te vellen over de nieuwste aanwinst van KRC Genk, maar wat de Bruggeling zondag op de mat bracht tegen Club Brugge, mocht best gezien zijn.

VK: Kan je leven met dit gelijkspel?

Buffel: "Ik zit met een dubbel gevoel. Tijdens het eerste halfuur waren wij veel beter in het spel. Het is jammer dat we onze voorsprong dan niet konden uitdiepen. In de tweede helft had Club meer balbezit en speculeerden wij op de counter. Die hebben we niet goed uitgevoerd. Al bij al is 1-1 een terechte uitslag. Onze trainer had ons op voorhand ingepeperd dat we voor winst zouden komen, want we hebben de punten nodig."

VK: Hoe verliep het samenspel met Elyaniv Barda?

Buffel: "Ik moest samen met Barda voor diepgang zorgen. Het is nog vroeg om over ons samenspel een oordeel te vellen, want we trainden nog maar twee keer samen. Het systeem met Barda bevalt me wel. Hij speelt iets dieper. Het is echter niet zeker dat we zo blijven spelen."

VK: Beoordeel je eigen prestatie eens.

Buffel: "Ik ben tevreden met mijn debuut. Ik ben ook niet echt 'vies' om een handje te komen helpen in de verdediging. Ik heb veel gelopen, dat heeft krachten gekost. Op het einde van de match zat ik er echt wel door. Al bij al ben ik tevreden over mijn debuut."

VK: Je had op voorhand gezegd dat je de Cerclefans een leuk cadeau wou doen door te scoren tegen Club. Dat is nog uitgekomen ook.

Buffel: "Het klopt dat ik dat beloofd had, maar ik zat niet echt meer met Cercle in mijn hoofd tijdens de wedstrijd. Dat is een afgesloten hoofdstuk. Nu speel ik bij KRC Genk. De volgende uren zal ik vermoedelijk wel een aantal sms'jes krijgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties