Carcela breekt helemaal door bij Standard

Mathias Dumarey
| 22 reacties
Carcela breekt helemaal door bij Standard

Mehdi Carcela breekt momenteel helemaal door bij Standard Luik. Met twee goals tegen KV Mechelen was hij afgelopen zaterdagavond de matchwinnaar bij de regerende landskampioen.

Mehdi Carcela is een twintigjarige Belg met een Spaanse vader en een Marokkaanse moeder. Hij is een jeugdproduct van Standard en lijkt nu helemaal in de voetsporen te gaan treden van Marouane Fellaini en Axel Witsel. Het is trouwens door de afwezigheid van deze laatste na zijn doodschop van twee weken terug dat hij door trainer Laszlo Bölöni volop zijn kans zal krijgen in het eerste elftal.

Carcela scoorde zaterdag de 1-0 en de 2-0 en het waren twee goals vanop afstand. "Dat het twee knallen waren, is geen toeval. Ik maakte bij de jeugd zo ook al veel doelpunten", laat hij weten in HNB. Bij Standard weten ze trouwens dat ze opnieuw goud in handen hebben. "Hij is de meest talentrijke jongen die ik hier de laatste jaren op Standard heb begeleid", zegt een jeugdtrainer in HLN.

Toch is er nog een waarschuwende hand nodig. "Hij is een speelvogel, wellicht omdat alles voor hem vanzelf is gegaan. Hij moet niet denken dat zijn broodje nu gebakken is, maar als hij niet zweeft, wordt hij in de nabije toekomst een van onze sleutelspelers."



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties