Datum: 03/10/2009 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Schiervelde
Mama Dissa bezorgt Roeselare eerste driepunter
Nico Wieme
| 0 reacties
Mama Dissa bezorgt Roeselare eerste driepunter
Foto: © SC

Cercle Brugge heeft op het veld van Roeselare een zure nederlaag opgelopen. Het team van Denis Van Wijk ging in het slot van de match nog over de tot tien herleide ploeg van Glen De Boeck dankzij Mama Dissa. Meteen de eerste driepunter voor Roeselare.

In het eerste deel voor de pauze viel er zo goed als niets te beleven. Cercle startte goed met een verre poging van Hans Cornelis en een gevaarlijke vrijschop van Vuza Nyoni, maar Roeselaredoelman Jürgen Sierens toonde zich evenveel keer attent. Daarna was het wachten tot de 23ste minuut. Honour Gombami leed balverlies waarna Jeremy Huyghebaert Mahamadou Mama Dissa bereikte die de bal mooi in doel krulde. Roeselare ietwat gevleid op voorsprong.


Na dat doelpunt van Roeselare brak de match open. Iets over het halfuur werkte Sierens een schot van Jelle Vossen in de voeten van Frederik Boi en de Cerclespeler schoot de rebound binnen. Nadien waren er nog pogingen van Samir El Gaaouri en Bjarni Vidarsson (Roeselare) die tegen zijn broer Arnar (Cercle) speelde, maar die belandden telkens naast. Bij Cercle ging een poging van Gombami nog naast na een vrijschop van Vossen.

 

Na de pauze was het Roeselare dat het best uit de startblokken schoot. Een schot van Anthony Van Loo werd in hoekschop gewerkt en een kopbal van Stepan Kucera belandde naast. Het was echter Cercle dat op voorsprong kwam. Bij de thuisploeg kregen ze na een hoekschop de bal niet ontzet en Bernt Evens schoot het leer hoog in de tent. Cercle putte moed uit dat doelpunt en ging op zoek naar meer. Hans Cornelis stuurde Vossen mooi de diepte in, maar de Genkhuurling miste zijn controle waardoor hij een wenkende kans de nek omwrong.

 

In het slot van de match kreeg Arnar Vidarsson een tweede gele kaart omdat hij te vroeg uit de muur liep bij een vrijschop van Roeselare. Enkele minuten later liep ook Boi tegen geel aan, want hij scoorde nog nadat ref Gunter Boelen al had gefloten. Zes minuten voor affluiten vergat Vossen de match in een definitieve plooi te leggen. De Cerclespits verraste niet alleen doelman Sierens, maar ook zichzelf en schoot de bal langs een leeg doel.

 

Het zou groen-zwart nog zuur opbreken, want het venijn zat duidelijk in de staart. Eerst bediende Mama Dissa Bjarni Vidarsson en de Ijslander bracht Roeselare op gelijke hoogte van Cercle. En de Bruggelingen moesten de kelk tot op de bodem ledigen, want in de absolute slotminuten nam Mama Dissa een afvallende bal op de slof en bezorgde zo Roeselare zijn eerste driepunter van het seizoen.

Opstellingen

Roeselare Roeselare

  Speler G Beoordeel
Sierens Jurgen 90' -
Vandenbussche Bram   74' -
Mirvic Damir 90' -
Huyghebaert Jeremy A 90' -
Kucera Stepan 90' -
Tanghe Stefaan   90' -
El Gaaouiri Samir 41' -
Vidarsson Bjarni 90' -
Van Loo Anthony 90' -
Dequevy Joeri 90' -
Dissa Mahamadou Mama ⚽ ⚽ A 90' -
  Bank G Beoordeel
Nikolic Stefan 16' -
John Collins 49' -

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Coppens Jo 90' -
Evens Bernt 90' -
Viane Denis 90' -
Kelhar Dejan 90' -
Cornelis Hans   90' -
Vidarsson Arnar     90' -
Boi Frederik  89' -
Vossen Jelle 84' -
Nyoni Vuza Prince 90' -
Gombami Honour 79' -
Iachtchouk Oleg   90' -
  Bank G Beoordeel
Claessens Olivier 1'  
Foley Dominic 6'  
Herbeleef Roeselare - Cercle Brugge