Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Luminus Arena
KV Mechelen pleegt hold-up in Genk
Steurbaut Kersten

Racing Genk slaagt er maar niet in om de punten in eigen huis te houden. Tegen KV Mechelen ging het met 1-2 onderuit. Romeo Van Dessel bezorgde de bezoekers een gouden driepunter. Racing Genk zit al tien thuismatchen zonder zege.

De wedstrijd begon uitstekend voor Racing Genk. Daniel Töszer bracht de Limburgers al na vijf minuten op voorsprong vanop de stip na een fout van Romeo Van Dessel op Marvin Ogunjimi, ex-KVM.

Slordig

Racing Genk domineerde, maar speelde te slordig om KV Mechelen al meteen dood te knijpen. Bij de eerste Mechelse aanval, net voorbij het halfuur, was het meteen raak. Yoni Buyens verstuurde slim Aloys Nong, die met buitenkantje voet de vrijstaande Joachim Mununga de gelijkmaker aanbood.

KV Mechelen leek even bij machte om de wedstrijd naar zich toe te trekken, het was echter Genk dat voor rust nog gevaarlijk kon zijn. Een lage vrije trap van Töszer zoefde maar centimeters naast de kooi van Renard.

Een zelfde spelbeeld na rust. Racing Genk toonde wel de wil om voor de zege te gaan, KV Mechelen liet het maar gebeuren. Fabien Camus fusilleerde al snel Olivier Renard. De Luikenaar bokste het leer over doel. Een schot van Ogunjimi uit een scherpe hoek pakte hij in twee keer.

Van Dessel maakt foutje goed

In het slotkwartier voerde Racing de druk op, maar het leer wou er niet in. Moussa Koïta kopte een hoekschop van Buffel net over. De Rode Duivel kwam maar net te laat om een voorzet van Kevin De Bruyne binnen te glijden.

Het doelpunt viel echter aan de andere kant. KV Mechelen was bijna 90 minuten onzichtbaar, maar pleegde in de slotfase een ware hold-up. Van Dessel verlengde een vrije trap van David Destorme met het hoofd voorbij de veel te ver uitgekomen Davino Verhulst en maakte zo zijn foutje uit het begin van de wedstrijd goed.

Een bittere pil voor Racing Genk, dat in het klassement net boven de degradatieplaatsen blijft hangen. KV Mechelen komt (voorlopig) naast Club Brugge op de tweede plaats. (AN)