Van Dessel: "Ik wou mijn fout goedmaken"

Van Dessel: "Ik wou mijn fout goedmaken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Romeo Van Dessel ging in Genk van de hel naar de hemel. Met een fout op Ogunjimi lag hij aan de basis van het strafschopdoelpunt van Daniel Töszer. In de slotfase kopte hij de winning goal tegen de netten.

Vorig jaar beleefde Van Dessel al een gelijkaardige avond op Zulte Waregem. Toen maakte hij eerst een doelpunt en veroorzaakte hij daarna een strafschop. “Nu is het eens zo plezierig”, lacht de verdediger zijn tanden bloot. “In Waregem bleven we steken op een gelijkspel.”

“We waren gekomen om te winnen, maar dan doe je na vijf minuten zoiets stom. Ik wou de bal spelen, ik trap tegen het been van Ogunjimi. Het kwam hard aan, maar het was een terechte strafschop.”

Racing Genk bleef de kansen de nek omwringen. “Je voelde dat de spelers van Genk onrustig werden. Bij elke vrije trap of hoekschop ging ik mee naar voor met het gevoel dat ik zou scoren. Ik wou echt mijn fout goedmaken.”

“Bij het doelpunt wou ik de bal eerst nog controleren, maar ik voelde Verhulst komen en zette mijn hoofd ertegen. Ik dacht nog dat hij tegen de paal zou vliegen, maar hij ging erin.”

Van Dessel schoof na de rust van het centrum naar rechts. “Centraal liep het niet echt denderdend”, geeft hij toe. “Na de rust liep het iets beter, al ben ik niet echt tevreden over mijn wedstrijd. Als ploeg hebben we ook niet echt schitterend gespeeld.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties