Stadion: Maksimir Zagreb
Groep A: Ook Ajax vrijwel zeker van kwalificatie
Fabian Morren

Net als Anderlecht speelt ook Ajax zo goed als zeker na de winterstop nog in de Europa League. De Amsterdammers wonnen makkelijk bij Dinamo Zagreb.

Al in de eerste helft lag de wedstrijd in een beslissende plooi. Ajax, met Jan Vertonghen en Toby Alderweireld in de basis, kwam na een kwartiertje op voorsprong dankzij een treffer van Pantelic. De ervaren aanvaller verlengde een vrije trap van Emanuelson met een simpel tikje in doel.

Ajax had nadien nog enkele goeie kansen, maar moest wachten tot vlak voor de rust vooraleer De Zeeuw de verdiende 0-2 tegen de touwen kopte. Op dat moment was Zagreb al tot tien herleid vanwege een rode kaart voor Cufré

Dinamo Zagreb kon niet rekenen op de steun van de fans, want de Kroaten waren gestraft en speelden zonder publiek. De thuisploeg probeerde nog wel, maar met een man minder en een 0-2-achterstand kon het Ajax niet in de problemen brengen.

Het laatste kwartier moest Dinamo zelfs met z'n negenen verder nadat Calello zijn tweede gele kaart kreeg. Nadien kregen onder meer Suarez en Siem De Jong nog kansen, maar de 0-3 bleef uit. Ajax deelt met Anderlecht de leidersplaats met acht punten. Timisoara en Zagreb volgen al op ruime afstand. (AN)