Datum: 07/11/2009 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
G. Beerschot legt STVV in slot over de knie
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
G. Beerschot legt STVV in slot over de knie
Foto: © SC

Germinal Beerschot zet zijn weg naar de top van het klassement verder. Een uur lang hadden de Ratten het moeilijk tegen STVV, maar in het laatste halfuur bogen ze een 0-1-achterstand om in een ruime 4-1-overwinning. STVV eindigde met negen man.

De supporters van Germinal Beerschot vierden voor de wedstrijd met 2.000 bandieris en een groot spandoek de 110e verjaardag van Beerschot.

Het supportersinitiatief leek de de spelers lange tijd niet te inspireren. De thuisploeg eiste het leer wel op, maar sprong te slordig om met de geboden mogelijkheden. STVV-doelman Simon Mignolet pakte opnieuw uit met een paar knappe parades.

Slalom Bart

De Belgische belofte dook goed in de voeten van Bart Goor na een reuzeslalom waarin hij vijf Kanaries in de wind zette. Een inzet van Sherjill MacDonald werd met een knappe reflex uit doel gebokst.

Een mak Sint-Truiden kwam halfweg de eerste helft verrassend op voorsprong na een doelpunt met een buitenspelreukje. Jonathan Wilmet verlengde een lange bal in de loop van Hervé Onana, die mooi Tome Pacovski omspeelde en de 0-1 op het scorebord zette.

In de slotseconden van de eerste helft werd het nog bijna 0-2. Philippe Clement werkte een voorzet van Alex bijna in eigen doel. Onana en Vincent Euvrard vonden Pacovski op hun weg naar doel.

Gouden wissel

De inbreng van Tosin Dosunmu zorgde in de tweede helft voor een spectaculaire ommekeer. De vinnige Nigeriaan verlengde een kopbal van Haroun voorbij de grabbelende Mignolet en bood drie minuten laten na een uitstekende collectieve paars-witte actie Goor de 2-1 aan.

En de kelk moest nog tot op de bodem leeg voor STVV. Nils Schouterden en Denis Odoi mochten met een rode kaart voortijdig de douches opzoeken. Haroun, op strafschop, en Goor, met een knap overhoeks schot, legden de zware 4-1-eindstand vast.

Germinal Beerschot wordt zo voorlopig derde in de stand, al kan Standard daar morgen nog verandering in brengen. STVV verliest voor de zevende keer op rij en moet nu echt wel naar onder beginnen kijken. (AN)

Opstellingen

Germinal Beerschot Germinal Beerschot

  Speler G Beoordeel
Pacovski Tomislav 90' -
Monteyne Pieterjan 90' -
De Decker Wim 90' -
Clement Philippe 90' -
MacDonald Sherjill A 90' -
Haroun FarisA 88' -
Tshibuabua Bavon 61' -
Monteyne Martijn 90' -
Mikulic Tomislaw 90' -
Wamfor Justice 86' -
Goor Bart ⚽ ⚽   90' -
  Bank G Beoordeel
Dosunmu TosinA 29' -
Leko Ivan 4'  
Cruz Daniel 2'  

STVV STVV

  Speler G Beoordeel
Mignolet Simon 90' -
Euvrard Vincent 90' -
Odoi Denis   90' -
Wilmet Jonathan A 90' -
Charaï Issame 90' -
Onana Hervé Ndjana 90' -
Wagemakers Marc 21' -
Appeltans Jeroen 90' -
Schouterden Nils   90' -
Delorge Peter 90' -
Deferm Giel   90' -
  Bank G Beoordeel
Da Silva Alex 69' -
Herbeleef Germinal Beerschot - STVV