Ninove
Terjoden-Welle
Datum: 07/11/2009 19:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: De Kloppers
Ninove en Terjoden delen de punten
Gentil Dossche
| 0 reacties
Ninove en Terjoden delen de punten
Foto: © SC

In deze aangename derby kreeg elk wat hem toekwam. Beide ploegen namen een helft voor hun rekening en dus was het gelijkspel terecht.

Terjoden zorgde voor het eerste gevaar. Niels Moock verlengde een voorzet van Gregory De Mol op Christophe Callebaut. De bezoekers hadden veldoverwicht maar echte kansen leverde dat amper op. Met een voetreflex maakte Callebaut een schot van Gerdi De Meester onschadelijk.

Na de pauze nam de thuisploeg het initiatief. Glenn De Backer had zijn klasse nodig op een poging van Gregory Deraeve. Even later kopte Jeroen De Backer de bezoekers op voorsprong. Ninove reageerde met een afgeweken schot van Kim Dhaenens dat centimeters naast ging. Kevin Sonck liet een dot van een kans liggen. Boeykens verlengde een vrije trap in de armen van De Backer. Aan de overzijde geraakte Stijn De Coen niet voorbij Callebaut. Met nog een 10-tal minuten op de klok geschiedde gerechtigheid. Patrick Boeykens kopte een hoekschop van Sonck onhoudbaar binnen.

VK Ninove: Callebaut, Boeykens, Van Belle, Dhaenens, Deraeve, Sonck, Beerens (72’ Steenhout), De Cooman (72’ Timmermans), De Bolle, Noël-Dero (77’ Torrekens), Goubert.

SK Terjoden-Welle: G. De Backer, De Paepe, Van Den Branden, De Meester, J. De Backer, De Roeck (59’ Van Canegem), De Coen, Moock (80’ De Baeremaeker), De Mol, De Swaef, Dooremont (89’ Malfroid).

Doelpunten: 53’ J. De Backer 0-1; 79’ Boeykens 1-1.


Gele kaarten: Deraeve; J. De Backer.