Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Lotto Park
Anderlecht herfstkampioen na makkelijke zege
Fabian Morren

Anderlecht heeft een logische zege geboekt tegen Roeselare. Paars-wit versloeg de hekkensluiter met 3-1. Door de nederlaag van Club Brugge zijn de Brusselaars herfstkampioen.

Aan de rust lag de wedstrijd al in een definitieve plooi. Het kon dan ook moeilijk beter beginnen voor de thuisploeg. Nadat een magistrale vrije trap van Boussoufa op de lat belandde kon Roland Juhasz vervolgens Anderlecht al in de vierde minuut op voorsprong brengen. Ook nadien hield Anderlecht de touwtjes strak in handen en voor de rust werd er nog twee keer gescoord.

Mbark Boussoufa kende veel meeval. Zijn schot werd eerst nog gepareerd door Sierens, maar de doelman van Roeselare wist niet meer waar de bal was en duwde het leer met de knie ongelukkig in eigen doel. Met een schot in de draai zorgde Romelu Lukaku vlak voor de rust nog voor de 3-0. Roeselare weigerde zich echter gewonnen te geven en meteen in de tweede helft zorgde Vidarsson weer voor hoop voor de bezoekers.

Anderlecht liet Roeselare echter niet meer in de wedstrijd komen, al moest het nog wel een tijd met tien verder nadat Boussoufa uitgesloten werd. De Nederlandse Marokkaan kreeg een tweede gele kaart nadat hij de bal meenam met de hand. Roeselare slaagde er echter op geen enkel moment nog in om de numerieke meerderheid uit te buiten. Anderlecht hield vlot stand, blijft aan de leiding en breidt zijn voorsprong verder uit. (AN)