cluClub Brugge
Germinal Beerschot
Datum: 21/11/2009 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Jan Breydel
Dosunmu velt verdict in 92ste minuut
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Dosunmu velt verdict in 92ste minuut
Foto: © SC

Germinal Beerschot heeft in extremis de drie punten gepakt tegen Club Brugge. Tosin Dosunmu maakte diep in blessuretijd het winnende doelpunt. Het is de eerste Antwerpse zege op bezoek bij een topploeg.

Adrie Koster zette verrassend Ivan Perisic op de bank en gaf Jorn Vermeulen opnieuw de voorkeur op Gertjan De Mets. Bij Germinal Beerschot verving Ivan Leko de geschorste Bart Goor. De Kroaat keerde samen met Philippe Clement voor het eerst terug naar het Jan Breydelstadion als tegenstander van Club Brugge.

Zwakke eerste helft

 

De wedstrijd tussen de nummer twee en de nummer vier begon aardig met kansen langs beide kanten. Tome Pacovski hield met een knappe reflex maar net een kopbal van Ronald Vargas uit zijn doel, aan de overkant besloot Faris Haroun een niet te missen kans recht op Stijn Stijnen.

Het goede voetbal was echter al even snel weer weg. Blauw-zwart dreigde voor rust nog één keer via Vargas. De Venezolaan werd na een actie via Dorge Kouemaha en Wesley Sonck knap vrijgespeeld, maar vond opnieuw Pacovski op zijn weg naar doel.

Koster hield tijdens de rust de teleurstellende Vermeulen in de kleedkamer voor Mohamed Dahmane en opteerde voor een driemansdefensie. Germinal Beerschot, dat voor rust amper een goede aanval in elkaar kon boksen, was plots aartsgevaarlijk.

Defensieve fouten

Na twee minuten hing het leer al in de Brugse touwen. Een cadeau met een grote blauw-zwarte strik rond. Stijnen en Antolin Alcaraz gingen volledig de mist in op een ongevaarlijke lage voorzet van Haroun. Sherjill MacDonald moest het leer maar in het lege doel duwen.

Blauw-zwart was volledig het noorden kwijt en mocht van geluk spreken dat de bezoekers de wedstrijd niet definitief beslisten. Haroun mikte twee keer een schot op een Brugse verdediger en Tosin Dosunmu vergat een snelle tegenstoot goed uit te spelen.

Een rode kaart voor Alcaraz voor natrappen leek de Brugse kansen op puntengewin te hypothekeren, maar blauw-zwart knokte zich terug in de wedstrijd en werd beloond voor zijn strijdlust. Mohamed Dahmane kapte zichzelf mooi vrij in het strafschopgebied en knalde het leer overhoeks voorbij de kansloze Pacovski: 1-1.

Tsunami aan kansen

Het venijn zat in de staart. In een doldwaas slot regende het nog aan doelkansen. Akpala besloot twee keer op Pacovski en een schot van MacDonald werd nog van de lijn gekeerd. Een gelijkspel leek in de maak, maar Dosunmu bezorge Germinal Beerschot in extremis zijn allereerste zege op bezoek bij een topploeg. (AN)

Opstellingen

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Stijnen Stijn 90' -
Klukowski Michaël 90' -
Sonck Wesley 65' -
Blondel Jonathan 90' -
Simaeys Jeroen   90' -
Donk Ryan 90' -
Vargas Ronald 90' -
Vermeulen Jorn 45' -
Geraerts Karel   90' -
Alcaraz Antolin     90' -
Kouemaha Dorge 67' -
  Bank G Beoordeel
Dahmane Mohamed  45' -
Perisic Ivan 25' -
Akpala Joseph 23' -

Germinal Beerschot Germinal Beerschot

  Speler G Beoordeel
Pacovski Tomislav 90' -
Monteyne Martijn   90' -
Monteyne Pieterjan 90' -
De Decker Wim 90' -
Clement Philippe   90' -
MacDonald Sherjill 90' -
Haroun Faris A   90' -
Dosunmu Tosin 90' -
Mikulic Tomislaw 90' -
Wamfor Justice   85' -
Leko Ivan 73' -
  Bank G Beoordeel
Cruz Daniel 17' -
Wanyama Victor 5'  
Herbeleef Club Brugge - Germinal Beerschot