cluClub Brugge
Germinal Beerschot
Datum: 21/11/2009 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Jan Breydel

Herbeleef Club Brugge - Germinal Beerschot (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Club Brugge en Germinal Beerschot live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!
00:00
Wegens moeilijke verkeersomstandigheden rond het Jan Breydelstadion zal de wedstrijd enkele minuten later van start gaan.

Vooraf
Welkom in het Jan Breydelstadion voor de topper tussen Club Brugge en Germinal Beerschot. Adrie Koster houdt verrassend Ivan Perisic op de bank en kiest rechts achteraan voor Jorn Vermeulen. Germinal Beerschot is op zoek naar zijn eerste zege tegen een topclub buitenshuis. De Antwerpse club moet dat doen zonder de geschorste Bart Goor. Voor Philippe Clement en Ivan Leko, in de basis, wordt het een speciale avond. Zij keren voor het eerst als speler terug naar Club Brugge.
Opstellingen
Club Brugge: Stijnen Stijn, Klukowski Michaƫl, Sonck Wesley, Blondel Jonathan, Simaeys Jeroen, Donk Ryan, Vargas Ronald, Vermeulen Jorn, Geraerts Karel, Alcaraz Antolin, Kouemaha Dorge.
Germinal Beerschot: Pacovski Tomislav, Monteyne Martijn, Monteyne Pieterjan, De Decker Wim, Clement Philippe, MacDonald Sherjill, Haroun Faris, Dosunmu Tosin, Mikulic Tomislaw, Wamfor Justice, Leko Ivan.
1
De supporters van Germinal Beerschot stromen het stadion binnen. De spelers betreden het veld. We zijn er klaar voor. De bezoekers brengen de wedstrijd op gang.
3
Blauw-zwart zorgt voor de eerste dreiging van de wedstrijd. Blondel dropt de bal in het strafschopgebied. Pacovski plukt het leer probleemloos uit de lucht voor de inlopende Sonck.
6
De openingsminuten zijn voor Club Brugge. Na een vlotte aanval via Klukowski en Blondel, kan Kouemaha besluiten. Het vizier van de Kameroener staat nog niet op scherp. Zijn schot mist de goede richting.
9
Het is bijna 1-0 voor Club Brugge. Karel Geraerts gooit de bal voor doel en de kleine Ronald Vargas kan zijn hoofd ertegen zetten. Tome Pacovski houdt het leer met een schitterende reflex uit zijn doel. De hoekschop levert niets op voor de thuisploeg.
12
De bezoekers uit Antwerpen steken een eerste keer hun neus aan het venster. Sherjill MacDonald zet zich door en kan besluiten. Zijn schot gaat ver naast.
13
MacDonald kan voor de tweede keer in een minuut richting doel trappen. Deze poging is beter dan zijn eerste en streelt het zijnet.
14
Germinal Beerschot komt beter in de wedstrijd en had eigenlijk moeten scoren. Dosunmu legt breed voor de volledig vrijstaande Haroun. Die besluit echter recht op Stijnen. De ex-Rode Duivel houdt Club Brugge recht.
17
De wedstrijd is terug volledig in evenwicht. Germinal Beerschot lijkt zelfs de wedstrijd in handen te nemen. Club Brugge kent een moeilijk moment.
19
Club Brugge komt er toch nog eens uit. Vargas wordt de diepte ingestuurd, maar de Venezolaan komt een voetje te kort om het leer te beroeren.
22
Ronald Vargas is met voorsprong de gevaarlijkste man tussen de lijnen. Hij krijgt al zijn derde kans om een doelpunt te maken. Vargas houdt het leer goed bij tussen drie-vier verdedigers, maar vindt dan opnieuw Pacovski op zijn weg naar doel. Sterke redding van de Macedoniƫr.
25
De wedstrijd kantelt goed heen en weer in periodes. De openingsminuten waren voor Club Brugge. Daarna herstelde Germinal Beerschot het evenwicht en nu trekt blauw-zwart de wedstrijd opnieuw naar zich toe.
30
Het tempo in de wedstrijd is wat gezakt. Club Brugge probeert wel, maar creƫert geen kansen meer. Germinal Beerschot komt er al een tijdje niet meer uit.
35
 Gele kaart voor Justice Wamfor
Wamfor krijgt de eerste gele kaart voor een fout op Vargas.
36
 Gele kaart voor Philippe Clement
Ook Clement krijgt geel voor protest.
38
Jonathan Blondel zorgt nog eens voor een poging richting doel. Het schot van de Ploegsteertenaar gaat een meter of twee naast.
40
Vermeulen is op de rechtsback aan een bijzonder zwakke wedstrijd bezig. Hij wordt keer op keer afgetroefd. Mogelijk neemt De Mets na rust zijn plaats in.
43
Uit het niets lijkt Germinal Beerschot te scoren. Een vrije trap van Ivan Leko wordt lichtjes beroerd door Tosin Dosunmu. Stijnen is verrast en ziet de bal over zich springen, maar de Brugse doelman herstelt zich nog net op tijd.
45
 Gele kaart voor Antolin Alcaraz



Scheidsrechter
Rust
Club Brugge ā€“ Germinal Beerschot begon veelbelovend. Pacovski moest al snel een kopbal van Vargas uit doel ranselen en Faris Haroun trapte een niet te missen kans recht op Stijnen. Daarna verwaterde de wedstrijd, al kreeg Vargas nog een uitstekende mogelijkheid om de score te openen. De Venezolaan vond echter opnieuw Pacovski op zijn weg naar doel.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vervangen Jorn Vermeulen
Ingevallen Mohamed Dahmane


46
De tweede helft is op gang gebracht. Koster heeft Dahmane in de ploeg gedropt voor de telurstellende Dahmane en opteert achterin voor drie verdedigers.
47

Goal
Doelpunt van Sherjill MacDonald (Faris Haroun)
Germinal Beerschot komt al snel na rust op voorsprong na een serieuze blunder in de Brugse verdediging. Antolin Alcaraz en Stijn Stijnen gaan allebei volledig naast een lage voorzet van Haroun. MacDonald moet het leer aan de tweede paal maar in het lege doel trappen.
50
 Gele kaart voor Jeroen Simaeys

52
Het is bijna 0-2 voor Germinal Beerschot. Faris Haroun krijgt twee uitstekende mogelijkheden, maar zijn schot wordt twee keer gekeerd door een Brugse verdediger. Club Brugge komt heel goed weg.
54
Germinal Beerschot laat opnieuw de kans liggen om de wedstrijd te beslissen. Geraerts laat zich makkelijk aftroeven door Dosunmu. Sherjill MacDonald staat volledig vrij in het centrum, maar Dosunmu speelt het slecht uit en trapt recht op Alcaraz. Koster haalt opgelucht adem.
57
 Rode kaart voor Antolin Alcaraz
Het wordt nog een zware avond voor Club Brugge. Alcaraz krijgt rood voor natrappen naar Dosunmu, die eerst zelf een overtreding beging op de Zuid-Amerikaan.
59
 Gele kaart voor Faris Haroun

60
De wedstrijd dreigt te ontsporen. Het Brugse publiek neemt scheidsrechter Gumienny zwaar op de korrel.
65
Vervangen Wesley Sonck
Ingevallen Ivan Perisic


67
Vervangen Dorge Kouemaha
Ingevallen Joseph Akpala


69
Club Brugge probeert zich terug in de wedstrijd te knokken. Blauw-zwart slaagt er echter niet in om Pacovski te bedreigen.
71
Germinal Beerschot speelt het opnieuw slecht uit. MacDonald kan Dosunmu alleen de ruimte insturen. De Nigeriaan bevindt zich domweg in buitenspel.
73
Vervangen Ivan Leko
Ingevallen Daniel Cruz


76

Goal
Doelpunt van Mohamed Dahmane (Onbekend Onbekend)
Mohamed Dahmane zorgt met een schitterend doelpunt voor de gelijkmaker. De Algerijn speelt zichzelf mooi vrij en knalt het leer overhoeks voorbij Pacovski. Blauw-zwart gelooft nog in de zege.
78
 Gele kaart voor Mohamed Dahmane

79
Club Brugge ruikt bloed. Joseph Akpala zet Martijn Monteyne simpel in de wind en probeert het leer in de verste hoek voorbij Pacovski te krullen. De Macedoniƫr is attent en pakt.
82
Aiaiai! Club Brugge laat opnieuw een kans op de 2-1 liggen. Akpala is sneller dan Mikulic, maar speelt het leer dan te ver van de voet om goed te kunnen besluiten.
85
Vervangen Justice Wamfor
Ingevallen Victor Wanyama


87
Nu is Germinal Beerschot dicht bij de winning goal. MacDonald kapt Stijnen uit, maar zijn schot wordt van de lijn gekeerd.
90
 Gele kaart voor Martijn Monteyne

90+1
 Gele kaart voor Karel Geraerts

90+2

Goal
Doelpunt van Tosin Dosunmu (Onbekend Onbekend)
Tosin Dosunmu schenkt Germinal Beerschot toch nog de drie punten. Hij schuift het leer onder Stijnen in doel.