Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem springt over KV naar 6de plaats
Steurbaut Kersten

Zulte Waregem heeft een uitstekende zaak gedaan. De West-Vlaamse club springt na een 4-1-overwinning tegen KV Mechelen naar de zesde plaats. Mechelen zakt na vier nederlagen op rij weg uit de top van het klassement.

Aan de Gaverbeek maakten de jongens van Peter Maes nooit aanspraak op een punt. Zulte Waregem greep Mechelen meteen bij de keel. Teddy Chevalier miste in de eerste minuut, maar Ludwin Van Nieuwenhuyze bracht de thuisploeg met de arm toch op voorsprong.

Zulte Waregem ging door op zijn elan en verdubbelde halfweg de eerste helft de voorsprong. Na een mooie collectieve actie maakte de Deen Stefan Ernemann bij zijn eerste basisplaats op aangeven van Chevalier zijn eerste doelpunt van het seizoen.

Franck Berrier had na de rust de 3-0 aan de voet, maar de Fransman is beter in het leveren van assists dan in de afwerking en besloot twee keer op Olivier Renard.

KV Mechelen slaagde er amper in om een volwaardige doelkans in elkaar te boksen, maar Aloys Nong gaf de Mechelse burger terug moed. Na een subtiele doorsteekpass van Antun Dunkovic verschalkte hij de bijna werkloze Sammy Bossut.

De Mechelse hoop werd echter even snel de kop ingedrukt. Chevalier werd even uit het oog verloren en mocht volledig vrij de 3-1 binnentikken. Ernemann knalde met een schitterende volley de 4-1-eindcijfers tegen de netten. (AN)