Nieuwe moordtackle Goreux onbestraft

Anthony Van der Planken
Nieuwe moordtackle Goreux onbestraft
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het Belgische voetbal wordt alweer opgeschrikt door een moordtackle, en opnieuw speelde Standard een hoofdrol. Dit keer trapte Réginal Goreux tegenstander Wim Mennes richting de ziekenboeg.

Het draait niet bij Standard, en dat zorgt blijkbaar voor heel wat frustraties. Na de moordaanslag van Axel Witsel op Marcin Wasilewski, de vuistslag van Sinan Bolat, de kopstoot van Mehdi Carcela en de harde kritiek van Arsenaltrainer Arsène Wenger aan het adres van Eliaquim Mangala, liet nu ook Réginal Goreux zich van zijn slechtste kant zien.

In de eerste helft ging de Standardmiddenvelder met de voet vooruit op het onderbeen van Wim Mennes staan. Een tackle die veel aan de aanslag van Witsel deed denken, en die ook dit keer zware gevolgen heeft. Mennes moest meteen naar de kant en volgde de tweede helft op krukken. Wat de Truienaar precies heeft, is nog niet duidelijk.

Vast staat wel dat Mennes een tijd aan de kant zal staan. Goreux kwam er een stuk goedkoper vanaf. Scheidsrechter Johan Verbist had de aanslag niet gezien en dus kon Goreux gewoon verderspelen. Mogelijk wacht de middenvelder een fikse schorsing op basis van televisiebeelden.

Goreux was trouwens niet de enige die zich zich van zijn kleinste kant liet zien. Op het einde van de partij trapte ploegmaat Igor De Camargo nog ongestraft na naar Hervé Onana. (NW)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties