Groep C: Hapoel snoept HSV groepswinst af

Groep C: Hapoel snoept HSV groepswinst af
Foto: © SC

Het Israëlische Hapoel Tel Aviv heeft zich als groepswinnaar geplaatst voor de 16de finales van de Europa League. Het versloeg Hamburg op de slotdag.

Hamburg SV heeft zich op de laatste speeldag in groep C nog de groepszege laten ontfutselen door Hapoel Tel Aviv. Daardoor is de Israëlische ploeg nu reekshoofd bij de loting morgen in het Zwitserse Nyon.

Hapoel won op eigen veld dankzij een doelpunt van Yeboah in de 23ste minuut. Bij de thuisclub stond ex-AA Gent-speler Vermouth de hele match in de basis. Hapoel doet het opvallend goed in Europa, want het eindigt de groepsfase met 12 op 18. Hamburg is 2de met 10 punten en stoot ook door, maar is dus geen reekshoofd.

Door de zege van Hapoel is dit een mogelijke tegenstrever van Club Brugge en Standard in de volgende ronde. Anderlecht kan eventueel op Hamburg SV botsen.

Rapid Wien - Celtic Glasgow: 3-3

De Oostenrijkers en de Schotten waren al uitgeschakeld voor de volgende ronde, maar toch maakten ze er nog een aangenaam kijkstuk van. Celtic was de eerste twintig minuten totaal niet bij de les en dat resulteerde in twee goals van ex-Zulte Waregem-speler Jelavic en één doelpunt van Salihi.

Wie dacht dat Celtic zich naar de slachtbank zou laten lijden in een betekenisloze wedstrijd kwam bedrogen uit. De grote achterstand inspireerde de Schotten tot een hevig verweer. Nog voor de pauze lukte Fortune een tegentreffer. Toen diezelfde Fortune halverwege de tweede helft nog eens kon prikken gingen de Schotten voluit hun kans. Uiteindelijk werden ze beloond met een doelpunt in de allerlaatste minuut van McGowan.

Celtic eindigt hiermee de groep als derde met zes punten voor Rapid, dat laatste blijft met vijf punten. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties