Mathijssen: "Goede prestaties omzetten in rendement"

Nico Wieme
| 3 reacties
Mathijssen: "Goede prestaties omzetten in rendement"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jacky Mathijssen baalde als een stekker na de onverdiende nederlaag van Lokeren tegen AA Gent. De Limburger beseft dat zijn team dringend rendement aan goed voetbal moet koppelen.

“Lokeren is op dit moment zeer kwetsbaar”, zei Jacky Mathijssen na de match. “Op het einde van een goede wedstrijd blijven we weer met niets achter. Ik vond Lokeren beter dan Gent. De wil was zichtbaar aanwezig om er iets goeds van te maken.”

Veld geen excuus

De Limburger zocht geen excuses in de staat van het veld om de nederlaag goed te praten. “We hebben niet toegegeven aan de omstandigheden. We hebben de voorbije week op een totaal ander veld getraind dan het bevroren veld waarop we tegen Gent gespeeld hebben. Mijn spelers hebben over deze toestanden op geen enkel moment gezeurd.”

 

Mathijssen wist duidelijk de inzet van de vrijwilligers te appreciëren, die in de loop van zaterdag het veld sneeuwvrij hebben gemaakt. “We hebben gespeeld uit respect voor die mensen.”

 

De Lokerencoach zag Mario Carevic in de eerste helft een strafschop missen, maar tilde daar niet te zwaar aan. “Dit kan je niet vergelijken met een gelijkaardige situatie in een match die in normale omstandigheden plaatsvindt.”

 

Dringend rendement nodig

Over het spelpeil van zijn team was Mathijssen absoluut tevreden, al beseft de Maaslander dat er dringend punten moeten geraapt worden. “Ik kan ook niemand iets verwijten. We hebben veel kansen gecreëerd en een goede match gespeeld. Maar we moeten onze goede prestaties dringend omzetten in rendement”, was Mathijssen toch nog kritisch voor zijn groep.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties