De Boeck: "Counter niet goed uitgespeeld"

Nico Wieme
| 6 reacties
De Boeck: "Counter niet goed uitgespeeld"
Foto: © SC

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Glen De Boeck was uiteraard teleurgesteld dat Cercle in het slot van de match een gelijkspel nog uit handen gaf. De coach van groen-zwart had een déjà-vu en dat beviel hem slecht. De Boeck haalde ook nog eens uit naar de voetbalbond.

“Deze derby was net zoals de vorige (Club zette toen een 2-0-achterstand met zijn tienen om in een 2-3-zege, red.)”, begon Glen De Boeck zijn perspraatje. “Het was leuk en er heerste ook een goede sfeer. Net als toen speelden wij een goede eerste helft en wij klommen dan ook verdiend op voorsprong.”

De Boeck zag wel in waar het voor groen-zwart fout begon te lopen. “Na de rust heeft collega Adrie Koster enkele tactische aanpassingen doorgevoerd. Club kreeg toen kans na kans en zij drukten ons echt weg. Cercle kreeg echter op de counter uitstekende mogelijkheden, maar wij hebben nagelaten die te verzilveren.”

 

“Op het einde kon de match alle kanten uit. De kwaliteiten van blauw-zwart kwamen dan wel bovendrijven. Toch kregen wij in de fase voor de 2-1 een uitstekende kans bij een vier-tegen-drie-situatie. We hebben dat niet goed uitgespeeld en op de counter pakt Club ons koud”, sakkerde De Boeck.

 

Cercle kon zich gedurende twee weken voorbereiden op deze derby, want de matchen tegen Moeskroen en Zulte Waregem gingen niet door. Toch weet De Boeck niet of dit een voordeel was. “Dat zijn vijgen na Pasen. Wat ik wel weet, is dat er de voorbije dagen matchen gespeeld zijn, die niet hadden mogen gespeeld worden. Als trainers moeten wij ons neerleggen bij het kerstvoetbal, maar wij hebben geen faciliteiten om in deze winterse omstandigheden deftig te trainen”, sneerde de Cerclecoach nog naar de Belgische Voetbalbond.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties