Dosunmu: "Doelman was beste man op het veld"

Steurbaut Kersten
| 14 reacties
Dosunmu: "Doelman was beste man op het veld"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tosin Dosunmu was zaterdag andermaal de grote held op het Kiel. De Nigeriaan was een voortdurende dreiging voor de Genkse verdedigers en zag zijn prestatie beloond met het winnende doelpunt.

De glimlach van Dosunmu was dan ook nog breder dan anders. Toch was er ruimte voor zelfkritiek. “Het was niet makkelijk voetballen tegen een defensief Racing Genk. Er was heel weinig ruimte om te voetballen. We kregen enkele kansen, maar MacDonald en ik hebben in de eerste helft te veel laten liggen. We waren wat verstrooid en kenden niet veel geluk in de afwerking.”

Ook in de tweede helft leek het in eerste instantie niet te lukken. Genk-doelman Laszlo Köteles hield Dosunmu twee keer van een doelpunt. “Die jongen was de beste speler op het veld vanavond. Hij heeft een paar heel mooie reddingen gedaan. Gelukkig kop ik die voorzet van Pieterjan (Monteyne, nvdr.) toch nog binnen.”

Het was hem niet aan te geven, maar de kleine Dosunmu is geen fan van kerstvoetbal. “Niemand houdt ervan. Het is veel te koud, maar het is je job en je moet je erop concentreren. Het is nu al wet beter. Drie of vier graden is toch aangenamer dan min twee. Op Gent voelde ik gewoon mijn benen niet meer.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties