Interview De Bilde: "Verlies van Frank deed pijn"

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
De Bilde: "Verlies van Frank deed pijn"
Foto: © SC

Het nieuwe jaar is afgetrapt. Met een glaasje champagne in de hand blikt Voetbalkrant samen met de voetbalwereld nog een keer terug op 2009 en peilen we naar de verwachtingen voor 2010. Gilles De Bilde doet zijn zegje.

Wat is het mooiste moment van 2009?

 

“Hier wil ik kiezen voor een algemeen sportmoment. Het onwaarschijnlijke wereldrecord van Usain Bolt op de 100 en 200 meter. Voor België: de comeback-overwinning van Kim Clijsters op de US Open. En in het algemeen de verkiezing van Herman van Rompuy tot ‘president’ van Europa.”

 

Wat is het pijnlijkste moment van 2009?

 

“Persoonlijk is dat het veel te vroege heengaan van mijn vriend Frank Vandenbroucke. Dat deed pijn. In het voetbal de horrorbeelden van de tackle van Axel Witsel op Marcin Wasilewski.”

 

Van welke voetballer heb je het voorbije jaar het meest genoten?

 

“Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. Meer uitleg is niet nodig.”

 

Is de hervorming een goede zaak voor Belgische voetbal?

 

“Neen, de meeste clubs zijn er niet klaar voor. Bij slecht weer zijn de velden onbespeelbaar. En bovendien hebben wij die cultuur niet zoals in Engeland waar dit traditie is. In Nederland zijn ze er al op teruggekomen. Ik denk niet dat deze ingreep het voetbal in België er spannender of beter op gaat maken.”

 

Hoe heb je nieuwjaarsnacht gevierd?

 

“Ik ben net terug van een negendaagse in Dubai. Oudjaar was dan ook een rustig avondje thuis met de kinderen en enkele vrienden.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties