Milan Jovanovic in vijf momenten

Gert-Jan Weyters
| 11 reacties
Milan Jovanovic in vijf momenten
Foto: © SC

Het minste wat je van Gouden Schoen-winnaar Milan Jovanovic kan zeggen is dat het geen onbesproken blad is. Voetbalkrant.com verzamelde de vijf meest opvallende momenten uit zijn loopbaan.

08/2006: Onbekende Serviër strijkt neer op Sclessin


In augustus 2008 maken Standard en Belgie kennis met Milan Jovanovic. De Serviër krijgt op aangeven van clubarts Nebosja Popovic een contract bij de Rouches. De transfer blijkt al gauw een schot in de roos te zijn. Jovanovic tilt Standard naar een hoger niveau en toont dat hij het doel weet staan.


02/07/07: Debuut bij het nationale elftal


In 2007 blijkt dat Jovanovic meer kan dan alleen doelpunten scoren in de Jupiler Pro League. Hij krijgt een kans van de Servische bondscoach en toont meteen zijn klasse. In de uitwedstrijd tegen Finland doet hij de netten trillen. Het blijkt geen toevalstreffer te zijn. Op het WK in Zuid-Afrika zal Jova ook te bewonderen zijn.


03/05/09: Jovanovic bijt in het oor van Buysse


Milan Jovanovic is afkomstig uit de woelige Balkan en dat blijkt ook in de wedstrijd tegen Zulte Waregem. Standard heeft het moeilijk aan de Gaverbeek tot grote woede van de eigenzinnige Serviër. Hij komt neus aan neus te staan met Bart Buysse en hapt net geen stuk uit het oor van de verdediger. Hij komt er vanaf met een gele kaart.


30/08/09: Jovanovic neemt eigen ploegmaat op de korrel


Iedere voetballiefhebber zal zich spijtig genoeg 30 augustus 2009 nog lang herinneren. Axel Witsel brak het been van Marcin Wasilewski met een verschrikkelijke tackle. Na de wedstrijd stak Jovanovic zijn ontgoocheling over het verloop niet onder stoelen of banken. Hij reageerde scherp op zijn ploegmaat Axel Witsel. De spits was duidelijk onder de indruk van de feiten. Het typeert de mens Jovanovic dat hij geen aandacht schonk aan het puntenverlies.


08/11/09: Sterkhouder


Standard is in de heenronde van het seizoen 2009-2010 niet meer de kampioenenploeg van de vorige jaren. Toch is Jovanovic goed voor tien doelpunten. In de topper tegen Club Brugge etaleert hij nog eens zijn klasse en maakt hij duidelijk waarom verschillende topclubs achter zijn diensten hengelen. Met twee schitterende doelpunten beslist hij de wedstrijd. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties