Haalbare en lastige tegenstanders voor Rode Duivels

Steurbaut Kersten
| 31 reacties
Haalbare en lastige tegenstanders voor Rode Duivels
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dick Advocaat en de Rode Duivels kennen hun tegenstanders in de kwalificatiewedstrijden voor het EK 2012 in Polen en Oekraïne. Met Duitsland, Turkije, Oostenrijk, Kazachstan en Azerbeidzjan mag België dromen van een ticket voor de eindronde.

Bondscoach Advocaat hoopte op Portugal, Griekenland en Schotland. De Nederlander ziet zijn wensen echter niet ingewilligd.
 

Duitsland favoriet

Toch mag België niet klagen. Alleen groepshoofd Duitsland steekt er bovenuit als torenhoog favoriet. Turkije is altijd een lastige tegenstander, maar is na de halve finale op Euro 2008 bezig aan een vrije val. In de voorbije campagne pakten de Rode Duivels nog 4 op 6 tegen de Turken.

Met Oostenrijk treft België één van de meest haalbare tegenstanders uit pot 3. Alle internationals zijn nog actief in het land van Mozart. Het had veel zwaarder kunnen zijn met Ierland, Schotland of Bosnië-Herzegovina.

De grootste tegenvaller van de loting zijn misschien nog de 'zwakke broertjes' uit pot 5 en 6. Kazachstan en Azerbeidzjan zijn ploegen die ieder land wil vermijden, de verre verplaatsing in het achterhoofd. Als Advocaat zijn doelstelling, kwalificatie voor het EK, echter wil bereiken, dan mogen de Rode Duivels zich geen misstap veroorloven tegen deze ploegen.

14 tickets

De kwalificatiewedstrijden voor het EK beginnen in september 2010. De laatste match wordt afgewerkt in oktober 2011. De negen groepswinnaars en de beste nummer 2 kwalificeren zich rechtstreeks voor de EK-eindronde. De 8 andere tweede's spelen in barragewedstrijden voor de laatste vier tickets voor Polen en Oekraïne.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties