Guus Hiddink aangesteld als nieuwe bondscoach van Turkije

Hannes De Meyer
| 26 reacties
Guus Hiddink aangesteld als nieuwe bondscoach van Turkije
Foto: © SC

Guus Hiddink wordt vanaf 1 augustus de nieuwe bondscoach van Turkije. De Nederlander tekende een contract voor twee jaar, met optie op nog eens twee jaar. Hiddink neemt het met Turkije in de voorronde van het EK 2012 op tegen de Rode Duivels.

Bij Turkije moet de 63-jarige trainer Fatih Terim opvolgen, die vorig jaar opstapte nadat hij het land niet kon kwalificeren voor het WK 2010 in Zuid-Afrika. De Nederlander blijft wel nog tot juli bondscoach van Rusland.

Hiddink begon in 2006 als bondscoach van Rusland. Hij bereikte tijdens het EK van 2008 in Oostenrijk en Zwitserland de halve finales.

Afgelopen weken raakte bekend dat zijn aflopende contract als bondscoach van Rusland niet zou worden verlengd wegens de tegenvallende prestaties.

Hiddink was als bondscoach ook nog aan de slag bij Nederland en Zuid-Korea. Met deze laatste haalde hij de halve finales op het WK 2002. Hij trainde ook onder meer Fenerbahçe PSV, Real Madrid en Chelsea.

De Nederlander had ook diverse aanbiedingen om als bondscoach op het naderende WK in Zuid-Afrika aan de slag te gaan. Nigeria, Noord-Korea en Ivoorkust werden de afgelopen weken talloze malen genoemd. Ook bij Bayern München, Liverpool, Heerenveen en Juventus was de Nederlander in beeld. Maar het wordt dus Turkije en zo komt Hiddink de Rode Duivels dus tegen in de voorrondes van het EK.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties