Sporting houdt hoop levend na laat doelpunt

Manuel Gonzalez
| 1 reacties

In een vooruitgeschoven duel van de 16de finales in de Europa League heeft Everton gisterenavond op eigen terrein met 2-1 gewonnen van Sporting.

The Toffees kwamen op voorsprong in de 35ste minuut door een doelpunt van de Zuid-Afrikaan Steven Pienaar, die momenteel in de vorm van zijn leven verkeert.

Vier minuten na de pauze dikte Distin aan tot 2-0. De Engelsen leken een geruststellende voorsprong mee naar Portugal te nemen voor de terugmatch. Maar dat was zonder doelpuntenmaker Distin gerekend, hij maakte een overtreding in de grote rechthoek. Veloso (foto) zette zich achter de bal en plaatste de 2-1 eindstand op het bord.

Op deze manier belooft het nog een spannende terugwedstrijd te worden in Lissabon. Everton speelde uiteraard zonder onze landgenoot Fellaïni die met een enkelblessure out is tot begin augustus.