hamHamburger SV
psvPSV
Marcell Jansen (pen) 26'
1-0
Datum: 18/02/2010 21:05
Competitie: Europa League
Speeldag: 1/16 Finales (H)
Stadion: HSH Nordbank Arena
Hamburg houdt PSV af
Wouter Laeremans
| 0 reacties
Hamburg houdt PSV af
Foto: © SC

Hamburger SV heeft een goede zaak gedaan in de heenwedstrijd van de Europa League. De Duitsers hielden hun netten schoon tegen PSV Eindhoven, waar Timmy Simons niet van de bank kwam.

PSV kon een eerste keer dreigen na 20 minuten, maar Rost ranselde de kopbal van Engelaar uit de bovenhoek. Toch waren het de Duitsers die vijf minuten later konden juichen. Manolev kwam te laat en tikte de doorgebroken Petric aan. De bal ging terecht op de stip en Marcell Jansen twijfelde niet.

 

Vijf minuten later claimden ook de Eindhovenaren een strafschopfout, maar de scheidsrechter zag geen graten in de ingreep van Joris Mathijsen op Lazovic. De thuisploeg schreeuwde net voor rust opnieuw om een penalty. Jansen probeerde Manolev een tweede keer in de fout te dwingen, maar de Bulgaar stopte de middenvelder deze keer wel reglementair af.

 

Na rust ging Hamburg meteen op zoek naar een tweede treffer. Petric kwam alleen voor Isaksson, maar die bokste in corner. Daaruit kon Rozehnal dreigen, maar weer gaf de Zweed geen krimp.

 

PSV nam de wedstrijd in de tweede helft volledig in handen en dwong goede kansen af op de gelijkmaker. Een kwartier voor tijd zonderde Dzsudzsak met een sublieme pass Toivonen af, maar ook Rost stond goed te keepen en hield zijn netten schoon. De ingevallen Koevermans en Vukovic vonden geen gaatje meer. Hamburg trekt met een goed gevoel naar Eindhoven. (AN)

Herbeleef Hamburger SV - PSV