België doet uitstekende zaak voor Europese coëfficiënt

Gert-Jan Weyters
| 48 reacties
België doet uitstekende zaak voor Europese coëfficiënt
Foto: © SC

Ook in het seizoen 2011/2012 zal België twee ploegen afvaardigen in de Champions League en drie in de Europa League.

Dankzij de knappe prestaties van de Belgische ploegen in de Europa League springt België in de UEFA-ranglijst over Schotland. De zeges van Club Brugge en Standard en het gelijkspel van Anderlecht leverden ons land 1,000 punt op. Net voldoende om de Schotten achter ons te laten. Schotland heeft geen vertegenwoordigers meer in Europa.

België staat nu vijftiende met 25,900 punten, Schotland zakt naar de zestiende plaats en totaliseert 25,710 punten. Een klein verschil in punten, maar een groot verschil op het Europese voetbaltoneel.

Waar de vijftiende stek nog recht geeft op twee tickets voor de Champions League en drie voor de Europa League, verliest de zestiende zijn tweede deelnemer voor het kampioenenbal. Beide ploegen zullen zich, net als de nummers één en twee van het lopende seizoen, wel via de voorrondes moeten kwalificeren voor de groepsfase.

Op de veertiende plaats staat Denemarken met 27,350 punten. Wil België ook nog over de Scandinaviërs wippen, dan heeft het nog vier zeges meer nodig dan de Denen, die alleen nog vertegenwoordigd worden door FC Kopenhagen. Een bijna onmogelijke opdracht. (AN)


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties