Defour: "Mentaliteit zit goed"

Steurbaut Kersten
| 10 reacties
Defour: "Mentaliteit zit goed"
Foto: © SC

“Onwaarschijnlijk”, lachte Steven Defour na de overwinning tegen Red Bull Salzburg. Standard zorgde tegen de Oostenrijkers voor een memorabele ommekeer en mag blijven dromen van de kwalificatie voor de volgende ronde.

Na 45 minuten zag het er heel slecht uit voor Standard. De Rouches begonnen heel zwak aan de wedstrijd en lieten zich achterin twee keer domweg ringeloren. “Ik weet niet hoe het komt”, aldus de kapitein van de Rouches.

 

“Misschien waren we niet geconcentreerd genoeg. Maar op Europees niveau is dat onvergeeflijk. Maar dat we die desastreuze ruststand nog ophalen, toont aan dat de mentaliteit in de groep goed zit.”

Defour zei voor de wedstrijd tegen Salzburg dat hij dit seizoen Europa niet wou verlaten met twee wedstrijden op zijn naam. “Onze kansen op de kwalificatie blijven fiftyfifty”, stelt de middenvelder. “Maar we zullen onze huid duur verkopen.”

“We zullen daar wel een paar procentjes beter moeten spelen. Vooral defensief zal het beter moeten. Salzburg is immers een heel gevaarlijke ploeg. Ze hebben bewezen waarom ze 18 op 18 hebben gehaald in de poulefase. Veel kansen creëerden ze niet, maar de bal hing toch twee keer tegen de netten.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties