Witsel: "Ik was even van de wereld"

Witsel: "Ik was even van de wereld"
Foto: © SC

Axel Witsel kan terug volop lachen. De middenvelder toont zich de laatste weken regelmatig belangrijk voor Standard. En gisteren was hij dat zeker. Met twee doelpunten houdt hij de kansen op de kwalificatie gaaf.

Acht minuten voor tijd kopte Witsel een voorzet van Steven Defour tegen de netten: 3-2. “Even wist ik niet meer waar ik was. Ik was gek van geluk na zo’n terugkeer. De opluchting was enorm. We hebben die fase zelfs geoefend op training. Alleen kopte ik de bal er toen tien meter over.”

Aan de rust stond Standard 0-2 in het krijt. “Maar we geloofden er nog in. De trainer zei tijdens de rust dat we niet mochten opgeven: Een keer scoren en de rest volgt vanzelf. Toch voelt de terugkeer aan als een droom. We hebben er met heel het team voor gestreden en voor elkaar gevochten. Dat toont aan dat de mentaliteit goed zit.”

“We hebben bewezen dat er nog altijd potentieel in deze ploeg zit. Ons Europees avontuur is nog niet afgelopen. Hopelijk kunnen we er volgende week nog een vervolg aan breien. We hebben alvast een kans om door te stoten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties