Wolfsburg wint de strijd om Zwitsers toptalent

Wolfsburg wint de strijd om Zwitsers toptalent

VfL Wolfsburg heeft zich voor de volgende jaren verzekerd van de diensten van Nassim Ben Khalifa. Deze 18-jarige aanvaller staat in Zwitserland geboekstaafd als een groot talent.

Nassim Ben Khalifa speelt dit seizoen nog voor Grasshoppers Zürich, maar vanaf volgend seizoen speelt hij tot de zomer van 2014 voor de regerende Duitse landskampioen VfL Wolfsburg. De Duitsers troefden in die strijd Ajax Amsterdam af die Ben Khalifa ook graag zagen komen naar de Nederlandse hoofdstad.

Ben Khalifa maakte vorig jaar indruk op het WK voor spelers onder de 17 jaar in Nigeria. Zwitserland werd er verrassend wereldkampioen. Ben Khalifa was er goed voor vier doelpunten en behoorde tot de beste spelers van het toernooi. Topclubs als Manchester United en Real Madrid hadden zijn naam ook al genoteerd in de scoutingboekjes.

Wolfsburg speelde het kortst op de bal en haalt Ben Khalifa dus binnen. "Hij is een groot talent met heel veel mogelijkheden. Daarom ben ik ook gelukkig dat we hem voor langere tijd aan ons konden binden. Dit is een speler waar we in de toekomst heel veel plezier aan kunnen beleven", aldus technisch directeur Dieter Hoeneß op de website van de club.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties