Lambrecht: "Match tegen Charleroi op leven en dood"

Manuel Gonzalez
| 20 reacties
Lambrecht: "Match tegen Charleroi op leven en dood"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lokeren, Charleroi en Roeselare blijven knokken om de vijftiende plaats te ontlopen. Woensdagavond speelt Lokeren de belangrijke inhaalmatch in Charleroi.

Voorzitter Lambrecht van Lokeren beseft maar al te goed het belang van deze kapitale wedstrijd: "Dat wordt een match op leven en dood. Na de desastreuze match tegen Cercle heb ik de spelersgroep niet toegesproken. Het is aan de trainer om dat te doen en de juiste analyses te maken."

"Voor woensdag zal ik de groep nog eens wijzen op de enorme belangrijkheid van het duel met Charleroi. Dat wordt misschien onze laatste kans om te overleven. Als we zakken, dan stop ik als voorzitter", zegt Lambrecht in HNB.

"Ik zal de club wel nog blijven helpen. De spanning is om te snijden. Zelfs het doelsaldo kan nog bepalend zijn in de eindafrekening. Als wij nog tweemaal gelijkspelen en Roeselare wint zijn laatste match thuis tegen Westerlo, dan is het zover. Stel je voor dat we de eindronde moeten spelen ondanks hetzelfde puntenaantal maar met een slechter doelsaldo. Dat zou helemaal een ramp zijn."

"Tegen Cercle zijn we in alle rangen overklast geweest. Er zat totaal geen fut in bij ons. Ik heb er geen verklaring voor. Cercle bracht het beste voetbal dat ik gezien heb in deze competitie. In twee passes ging het van de verdediging naar de aanval. Zeer modern, snel en verzorgd voetbal. Als we op achtervolgen worden aangewezen, is het gedaan met ons."

"Het ontbreekt ons aan mentaliteit om terug te keren. Tegen Charleroi moeten we tot overmaat van ramp sterkhouder Olivier Doll missen. Dat is een zware aderlating. We zijn werkelijk nog niet gespaard gebleven dit seizoen. En ik weet niet of we Strul al kunnen recupereren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties