Advocaat: "Door Van Hanegem liep EK 2004 mis"

Manuel Gonzalez
| 13 reacties
Advocaat: "Door Van Hanegem liep EK 2004 mis"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bondscoach Dick Advocaat en Willem Van Hanegem (foto) zullen nooit meer de beste vrienden worden. Op het EK van 2004 was Van Hanegem de assistent van Advocaat bij Nederland.

Na de befaamde wissel van Advocaat in de partij tegen Tsjechië waar hij uitblinker Robben naar de kant haalde bij een 2-1 voorsprong sprak Van Hanegem: "Als hij dat nog één keer doet, sla ik hem neer." Nederland verloor de partij uiteindelijk nog met 2-3.

"Nee, we hebben er nooit meer over gesproken. Willem sprak altijd in de derde persoon. Altijd was het van hij en ze, nooit zei hij we, terwijl hij toch echt overal bij betrokken was. Willem is een legende in Nederland, daar moet je niet blind voor zijn, maar achteraf denk ik dat het mede door Willem zo fout is gelopen. Als Willem meer teamspeler was geweest, hadden we er nu nog gezeten", aldus Advocaat aan Heldenmagazine.

"Mede door de reacties en de persconferentie van Willem besloot ik te stoppen. In Portugal hadden we een afscheidsetentje. Ik heb iedereen de hand geschud en bedankt. Willem was al vertrokken, naar zijn vrouw. Hij wilde me kennelijk geen hand geven. En dan achteraf het verhaal vertellen dat ík was gevlucht. Maar hij is de legende."

"Robben had zware blessures achter de rug, hij had net enkele wedstrijden in de benen. Dan Tsjechië, we staan 2-1 voor, maar het middenveld wordt overlopen. Robben was mijn beste man, maar ik wilde hem fit houden en er moest een middenvelder bij. Ik heb duizenden wissels gedaan die wél lukten. Deze pakte verkeerd uit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties