Advocaat ontkent contacten met Russiche bond

Ward Callens
| 14 reacties
Advocaat ontkent contacten met Russiche bond
Foto: © SC

Volgens de Russische pers staat Dick Advocaat dicht bij een overeenkomst met de Russische voetbalbond om er de nieuwe bondscoach te worden. Advocaat zelf ontkent. “Maar ik heb wel begrepen dat mijn naam hoog op de lijst staat”, zegt hij.

Belgisch bondscoach Dick Advocaat zou door bondsvoorzitter Fursenko officieel zijn benaderd voor de betrekking van Russisch bondscoach. Daar is volgens de Nederlander niets van aan. “Maar ik heb wel begrepen dat mijn naam hoog op de lijst staat. Dat is ook logisch, want bij Zenit Sint-Petersburg heb ik het uitstekend gedaan”, vertelt Advocaat tegenover De Telegraaf.

Fursenko en Advocaat kennen elkaar uit zijn periode bij Zenit. De Russische bondspresident was er voorzitter toen Advocaat de club leidde tussen 2006 en 2009. Advocaat heeft bij de Belgische bond nog een verbintenis voor twee jaar. Een afkoopsom van ongeveer één miljoen euro zou volgens Fursenko volstaan om Adovcaats contract af te kopen.

Rusland is op zoek naar een opvolger voor Guus Hiddink, die er niet in slaagde het land naar het WK in Zuid-Afrika te loodsen. Mocht Advocaat de opvolger worden van Hiddink, dan zou dat al de tweede keer zijn. Eerder volgde de Kleine Generaal hem ook al op bij Zuid-Korea. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties