Jacobs: "Publiek moet achter spelers gaan staan"

Ward Callens
| 18 reacties
Jacobs: "Publiek moet achter spelers gaan staan"
Foto: © SC

Anderlecht ontvangt donderdagavond Hamburg voor de terugmatch in de Europa League. De Duitsers verdedigen een 3-1 voorsprong, maar Ariël Jacobs gelooft nog volop in de kansen van zijn team.

Anderlecht-trainer Ariël Jacobs rekent vooral op de massale steun van de fans om Anderlecht voorbij Hamburg te loodsen. “Als het publiek achter de ploeg gaat staan dan geeft dat de spelers sowieso meer vertrouwen”, vertelt Jacobs in HNB. “Om een enorme ambiance te creëren moet het eerste signaal echter van het veld komen. Als wij scoren dan volgt er een sneeuwbaleffect en wordt de sfeer steeds beter.”

Het bestuur van Anderlecht beloofde de spelers een premie van 30.000 euro als paars-wit zich bij de laatste acht weet te plaatsen. Ariël Jacobs vindt het al een hele verwezenlijking dat Anderlecht zo ver is geraakt in Europa. “Dat we op 18 maart nog een behoorlijke mogelijkheid hebben om de kwartfinale te behalen overstijgt onze Europese verwachtingen”, meent de oefenmeester. “Voor de club en de spelers zou dat leuk zijn. Het verschil is dat Hamburg alles te verliezen heeft en wij alles te winnen hebben”, aldus Ariël Jacobs. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties