Ferguson: 'Typisch Duitsers'

Kristof Blomme
| 7 reacties

Na de confrontatie met Bayern München was Sir Alex Ferguson niet te spreken over de druk die de spelers van de Duitse club uitoefenden op de ref van dienst om Rafael van het veld te sturen. United won met 10 nog met 3-2, maar ging er toch uit.

Na 40 minuten voetballen was er geen vuiltje aan de lucht voor Manchester United. Het speelde de Duitse tegenstander van de mat en leidde comfortabel met 3-0. Vlak voor rust scoorde Olic echter de aansluitingstreffer en vlak na de pauze moest de jonge Rafael met rood inpakken, het sleutelmoment in de wedstrijd bleek later. Met 10 man kregen de Engelsen geen voet meer aan de grond en uiteindelijk bezegelde een geweldig doelpunt van Robben de wedstrijd.

Sir Alex Ferguson, manager van Manchester United, noemde de 'overwinning' van Bayern typisch Duits. "De fout van Rafael was ver van doel, er was geen enkel gevaar. De ref zou ook niks doen, tot ze hem omsingelden. Het is typisch Duits, ze zijn nu éénmaal zo."

Over de prestatie van zijn eigen ploeg was Ferguson wel te spreken. "Het was een goede prestatie van ons. Je zou kunnen zeggen dat we het zelf weggegooid hebben, maar we waren vooral heel ongelukkig."