Ajax-Belgen en Somers treuren

Philippe Crols
| 1 reacties
Ajax-Belgen en Somers treuren
Foto: © SC

Toby Alderweireld en Jan Vertonghen zijn geen kampioen van Nederland geworden. De Ajax-Belgen wonnen overtuigend bij NEC, maar moesten de titel uiteindelijk aan Twente laten. Voorts was Hans Somers bijzonder onfortuinlijk bij FC Utrecht.

Toby Alderweireld (foto) en Jan Vertonghen speelden heel de wedstrijd bij NEC, waar ook Bjorn Vleminckx heel de match volmaakte. Ajax won met 1-4, maar omdat ook Twente won bij NAC, zijn de Tukkers kampioen.

PSV eindigt het seizoen als derde na een 1-1-gelijkspel bij AZ. Bij de club uit Alkmaar werden Maarten Martens en Moussa Dembele in het slotkwartier vervangen en bleef Gill Swerts op de bank. Aan de overkant bleven ook Stijn Wuytens en Timmy Simons op de bank terwijl Funsu Ojo negentig minuten tussen de lijnen stond. AZ sluit het seizoen af op de vijfde plaats. Het speelt volgend jaar wel Europees, maar moest de vierde plaats afgeven aan Feyenoord. De Rotterdammers wonnen met 6-2 van Heerenveen, waar Kenny Steppe en Brian Vandenbussche niet in de kern zaten.

Nieuwe blessure Somers

Heracles, Groningen, Utrecht en Roda gaan in een play-off nog uitmaken wie er als laatste naar Europa mag. Heracles won met 4-2 van ADO (Timothy Derijck 90'). Birger Maertens speelde heel de match en knalde de 3-0 op bijzonder fraaie wijze in doel. Groningen, zonder de geblesseerde Sepp De Roover, won met 3-1 van Sparta.

Bij Utrecht was Dries Mertens in goede doen. Hij speelde heel de match, terwijl Jan Wuytens niet in de kern zat. Kevin Vandenbergh mocht een halfuur voor tijd ook nog opdraven tegen Vitesse en tien minuten later viel Hans Somers in. De man die bij Utrecht nog bijzonder geliefd is, moest een paar minuten voor tijd opnieuw naar de kant met een blessure. Somers kon zijn tranen dan ook niet bedwingen. Bij Vitesse speelde Onur Kaya de hele wedstrijd.

De Fauw zorgt voor winst

Bij Roda eisten enkele landgenoten een hoofdrol op tegen Willem II (Bart Biemans 90', Christophe Grégoire niet in de kern). Laurent Delorge gaf de assist voor de 1-0 en aanvoerder Davy De Fauw maakte in het slot van de match de 3-2. Bram Castro, Vincent Lachambre en Kris De Wree bleven op de bank, Arnaud Sutchuin viel nog in.

Voor het overige stonden er uitsluitend nog eindeseizoensmatchen op het menu. Zo won VVV zowaar eens buitenshuis. Dat gebeurde bij RKC (1-2). Bij de Waalwijkse club was Benjamin De Ceulaer de enige Belg in de selectie. Hij speelde heel de match. Aan de overkant stond Ruud Boffin in doel. Hij speelde net als Ken Leemans heel de match. Kevin Van Dessel werd twintig minuten voor tijd vervangen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties