Interview Smolders: "Gent moet elk jaar top drie ambiëren"

Nico Wieme
| 4 reacties
Smolders: "Gent moet elk jaar top drie ambiëren"
Foto: © SC

Over iets meer dan een maand begint het seizoen 2010-2011. AA Gent begon deze week met de voorbereiding. Tim Smolders ontvouwt aan Voetbalkrant.com de ambities van de Buffalo's. "Gent gaat zeker weer de strijd aan met Club."

AA Gent bezorgde zichzelf in de maand mei twee mooie geschenken. De Buffalo’s finishten in de Jupiler Pro League als vicekampioen en plaatsten met de bekerzege het orgelpunt op een fantastisch seizoen. Tim Smolders hoopt dat blauw-wit in de komende voetbaljaargang voor de bevestiging kan zorgen. De middenvelder verwacht opnieuw een spannende strijd met Club Brugge en kijkt ook al uit naar de Europese campagne.

Hoe hoog legt AA Gent de lat voor het komende seizoen?

“Als we de prestaties van vorig jaar zouden kunnen evenaren, dan mogen we opnieuw van een superseizoen spreken. Met dezelfde spelersgroep moeten we die ambitie kunnen waarmaken. Over de titel spreken we nog niet. Anderlecht eindigde als kampioen mijlenver voor de concurrentie. Ik denk dan ook dat de titel te hoog gegrepen is voor AA Gent. Als de nieuwe competitie een eind gevorderd is, kunnen we nog zien hoe hoog we de lat leggen.”

Mogen we weer vuurwerk verwachten in de onderlinge duels met Club Brugge?

“AA Gent gaat zeker opnieuw de strijd met Club aan. Ik verwacht hen zeer hoog in de rangschikking dit seizoen. Na die 6-2-nederlaag op de slotspeeldag zullen zij dubbel en dik gemotiveerd zijn tegen ons. De Buffalo’s moeten echter van hun eigen sterkte uitgaan. Dat hebben we de voorbije seizoenen al bewezen toen we blauw-zwart een aantal keer verslagen hebben.”

Welke erfenis wacht de nieuwe coach Francky Dury?

“Volgens mij zal hij de lijn van Michel Preud’homme doortrekken. Dury is tactisch sterk en hecht veel belang aan discipline. Resultaten neerzetten is belangrijk, maar hij mag niet afgerekend worden op de tweede plaats en bekerwinst van vorig seizoen. Gent is een ploeg die elk jaar de top drie moet ambiëren.”

AA Gent treedt straks aan in de derde voorronde van de Champions League. Wat zijn de doelstellingen?

“Het zou fantastisch zijn als we door die derde voorronde geraken. In dat geval zijn we al zeker van de poules in de Europa League. We spelen sowieso een ronde meer dan vorig seizoen, want als we uitgeschakeld worden in de Champions Leaguevoorronde, dan is er nog het vangnet van de Europa League. Een ploeg als AA Gent mag echter geen te grote Europese ambities koesteren.”

Welke tegenstander geniet jouw voorkeur?

“Liefst geen ploeg uit Oekraïne of Rusland. Dat zijn zware verplaatsingen en die ploegen leveren momenteel al volop strijd in hun eigen competitie. Ik opteer voor een tegenstander die net als wij met de voorbereiding is begonnen. Dan kunnen we met gelijke wapens strijden.”

Wat zijn jouw doelstellingen voor dit seizoen?

“Ik wil het team opnieuw van nut zijn. Het zal erop neerkomen om de nieuwe coach ervan te overtuigen dat ik een basisplaats waard ben.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties