Mbokani: "Ik weiger oefenmatchen te spelen"

Mbokani: "Ik weiger oefenmatchen te spelen"
Foto: © SC

Dieumerci Mbokani wil weg bij Standard, maar momenteel zijn er blijkbaar geen ploegen geïnteresseerd. Hij zit dus nog steeds bij Standard, maar weigert oefenmatchen te spelen met de club die nog steeds zijn werkgever is.

"Ik train, maar speel geen oefenwedstrijden", zegt hij in HLN. "Wat voor zin heeft het? Die oefenduels zijn nergens goed voor. Ik riskeer een blessure en bewijs de trainer er geen dienst mee, want hij zal het straks toch zonder mij moeten doen."

"Ik train met overgave en plezier, want ik wil niet tot last zijn, maar afzonderingen en oefenwedstrijden, daar doe ik niet aan mee. Dat heeft geen zin voor iemand die weggaat", aldus de Congolees. Toch is er nog geen concreet voorstel binnengelopen bij Standard. "Mijn manager heeft met Lazio gepraat, ik met Birmingham en dat is het zo'n beetje."

"Dominique D'Onofrio heeft mij de les gespeld en mij op mijn plichten gewezen ten overstaan van de club", bekent Mbokani. "Ook voorzitter Luciano D'Onofrio. De afgelopen drie jaar kwam ik mijn verplichtingen na."

"Wie blijft er nog over van de ploeg waarmee we twee jaar op rij kampioen werden? Defour en Witsel. En zij tonen begrip voor mijn standpunt", zegt de eigenwijze aanvaller.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties