Datum: 15/07/2010 19:45
Competitie: Europa League
Speeldag: Tweede voorronde (Heen)
Stadion: Jan Breydel
Cercle laat zich ringeloren door stugge Finnen
Nico Wieme
| 0 reacties
Cercle laat zich ringeloren door stugge Finnen
Foto: © SC

De trainerscarrière van Bob Peeters op het hoogste niveau is in mineur gestart. Cercle ging nipt de boot in tegen een moeilijk te ontwrichten TPS. Groen-zwart voetbalde ongeïnspireerd voor de rust, maar Neto deed de ploeg in de tweede helft draaien.

Na het vertrek van Glen De Boeck is er plots weer toekomst voor Anthony Portier. De Bruggeling die uit de gratie van de vorige coach was geraakt, krijgt van Bob Peeters centraal achterin het vertrouwen. Voor Sergey Serebrennikov daarentegen dreigt in het seizoensbegin opnieuw de bank. Reynaldo startte tegen TPS op de rechterflank, Lukas Van Eenoo centraal op het middenveld.

Flauwe start

Beide teams begonnen aarzelend aan de partij. Cercle had wel de drang om naar voren te spelen, maar het samenspel verliep stroef en er zaten te veel slordigheden in de passing, waardoor de vrije man nauwelijks werd gevonden. De Finnen speculeerden duidelijk op de counter en probeerden diepe spits Jonatan Johansson in stelling te brengen.

De toeschouwers moesten het stellen met enkele flauwe doelpogingen. Een schot van Riku Riski werd nog tijdig door Hans Cornelis afgeblokt; Frederik Boi zag zijn afstandsschot een eind naast het doel van Henrik Moisander hobbelen en Vuza Nyoni nam een afvallende bal in één tijd op de slof, maar over. Aan de overkant waren er wat halve kansen voor Riski, Johansson en Mika Ääritalo.

Op een moment dat niemand het verwachtte, sloegen de Finnen keihard toe. Mikko Manninen zette voor van op de linkerflank en Ääritalo kon met de punt van zijn schoen de bal onder Bram Verbist deviëren. Cercle gaf een aangeslagen indruk waardoor TPS Turku de wet begon te dicteren. Op slag van rusten viel er voor groen-zwart dan toch plots een kans uit de lucht. Moisander ging onder een hoge voorzet van Hans Cornelis door, maar Van Eenoo kon onvoldoende richting aan zijn kopbal meegeven.

Draaischijf Neto

Na de rust zette Cercle Turku meteen onder druk. Het voetbal van de West-Vlamingen was pakken rustiger en verzorgder. De ingevallen Renato Neto ontpopte zich op het middenveld tot een echte spelmaker. De Sportinghuurling verdeelde, heerste en liet de bal goed rondgaan.

De thuisploeg voetbalde nu wel enkele goede kansen bijeen. Frederik Boi verscheen onverwacht oog in oog met Moisander, maar bleek te verrast door de kans en besloot pal op de bezoekende keeper. De Bruggelingen roken hun kans en even later lepelde Nyoni de bal loepzuiver op het hoofd van Dominic Foley. De Ier zag zijn kopbal echter door Moisander gestopt. Reynaldo vond tot tweemaal toe een bezoekend been op zijn weg.

Geleidelijk aan liep het Cerclevat leeg. De thuisploeg begon steeds meer zijn heil te zoeken in de lange bal, maar daarmee kon het de stugge Finnen niet verontrusten. Toch was de gelijkmaker bijna een feit: een afgeweken plaatsbal van Neto zwaaide naast de paal buiten. Daar bleef dan bij. Een draw was zeker te rechtvaardigen geweest. Cercle zal volgende week uit een ander vaatje moeten tappen wil het de derde voorronde van de Europa League bereiken.

Herbeleef Cercle Brugge - TPS

Europa League

 Tweede voorronde (Heen)