Cercle met kansen tegen Anorthosis

Nico Wieme
| 12 reacties
Cercle met kansen tegen Anorthosis
Foto: © SC

Cercle Brugge bekert voor het eerst in zijn bestaan Europees een ronde verder. Donderdag komt Anorthosis Famagusta op bezoek in Brugge. Cercle mag misschien al dromen van een grote vis in de vierde voorronde van de Europa League.

Veertien jaar heeft groen-zwart erop moeten wachten. In 1996 was het Europese avontuur van Cercle maar een kort leven beschoren. De vereniging ging er toen uit in de eerste ronde van de Uefa Cup tegen het bescheiden SK Brann.

Anorthosis

Na de 1-2-zege bij het Finse TPS Turku mogen de Bruggelingen zich dit keer opmaken voor een dubbele confrontatie tegen het Cypriotische Anorthosis Famagusta. Geen onoverkomelijke hindernis op weg naar een mogelijke affiche in de vierde en laatste voorronde van de Europa League.

Anorthosis eindigde vorig seizoen derde in de Cypriotische competitie en mocht daardoor aantreden in de eerste voorronde van de Europa League. Daarin versloeg het FC Banants uit Armenië met 3-0 en 1-0. In de tweede ronde wachtte het Kroatische HKN Sibenik. Thuis gingen de Cyprioten met 0-2 de boot in, maar in Kroatië stuntte Anorthosis door Sibenik met 0-3 te verslaan na verlengingen.

Kansen

De Cyprioten zijn geen onbekende voor het Belgische voetbal. Totnogtoe waren er drie dubbele confrontaties tussen een Belgische ploeg en Anorthosis. Nog geen enkele keer konden de blauw-witten zich plaatsen. In 1971 was Beerschot een maat te groot in de eerste ronde van Europa Cup II (7-0 en 1-0).

In 1997 leek Anorthosis Lierse uit de Champions League te houden na 2-0-winst thuis, maar op het Lisp gingen de Cyprioten finaal de boot in met 3-0. In 2000 begon Anderlecht zijn Europese succescampagne in de tweede voorronde van het Kampioenenbal tegen Anorthosis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties