Hongaar ontwikkelt bizarre applicatie voor refs

Steven Bologne
| 11 reacties
Hongaar ontwikkelt bizarre applicatie voor refs
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Hongaarse scheidsrechter Laszlo Maruzsi heeft de uitvinding gedaan van de eeuw zegt hijzelf. Hij ontwierp een systeem dat via computertechnologie de assistent-scheidsrechter zou moeten helpen.

Een systeem dat registreert wanneer het buitenspel is, of de bal al dan niet over de zij- of doellijn gaat, de Hongaar Laszlo Maruzsi heeft er zich mee beziggehouden. Met behulp van acht tot twaalf camera’s naast het veld, die het speelveld in de gaten houden, zou via een computer de  grensrechter geholpen kunnen worden. Zodra de bal een lijn passeert, of er zich een buitenspelsituatie voordoet, dan geeft het systeem een signaal naar de vlag van de grensrechter.

Is de bal volledig over de doellijn kleurt het lampje groen en gaat de bal buiten over een andere lijn springt het lampje op rood. Is het lampje oranje dan staat er een speler buitenspel. Het systeem gaat zo ver dat het de ploegen uit elkaar kan houden en registreert op welk moment de pas vertrekt.

Of de voetbalwereld echt zit te wachten op dit systeem is maar zeer de vraag. Wie er zich in wil verdiepen kan terecht op deze website.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties