Competitie: Europa League
Speeldag: Derde voorronde (Heen)
Genk vernedert Finse tegenstander
Onbekend Onbekend

Racing Genk veegde het Finse Inter Turku met 1-5 van de mat. De terugwedstrijd is zo slechts nog een formaliteit geworden. Vooral Kevin De Bruyne en invaller Jelle Vossen vielen in positieve zin op.

Al na een kwartier zette Kevin De Bruyne Racing Genk op voorsprong. Het Genkse goudhaantje klopte doelman Reponen met een mooie plaatsbal. Genk had zo al snel zijn belangrijke Europese uitdoelpunt beet. In het derde kwartier van de wedstrijd kwamen de Finnen opzetten, maar het was Marvin Ogunjimi die vlak voor de rust Genk op 0-2 bracht.

In de tweede helft miste Ogunjimi eerst nog een reuzenkans, waarna Grot via een counter de aansluitingstreffer binnentrapte. Slecht verdedigen van Genk.  De Limburgers gingen echter met hun aanvallend spel verder. De Israëlier Elyaniv Barda pikte ook zijn doelpuntje mee. 1-3. De assist kwam van Kevin De Bruyne, die later terecht een applauswissel kreeg.

Jelle Vossen kwam ondertussen op het terrein voor een moegestreden Barda. Diezelfde Vossen ontbond direct zijn duivels en scoorde tweemaal. Eerst via een droge schuine knal en later via een gemakkelijke intikker. 1-5.

De Finnen konden in de tweede helft nooit meer echt een vuist maken. Ondanks enkele slordigheden bij de Genkse youngsters is de terugwedstrijd van volgende week nog maar een formaliteit geworden. Inter Turku liet zich relatief eenvoudig naar de slachtbank leiden.