cerCercle Brugge
Anorthosis Famagusta
Datum: 29/07/2010 20:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Derde voorronde (Heen)
Stadion: Jan Breydel
Cercle zegent nieuwe grasmat met zege in
Nico Wieme
| 0 reacties
Cercle zegent nieuwe grasmat met zege in
Foto: © SC

Cercle Brugge heeft zijn heenmatch in de derde voorronde van de Europa League zuinig gewonnen tegen Anorthosis. De thuisploeg zorgde voor het beste spel en stelde zich ook het gevaarlijkst aan.De Cyprioten mochten blij zijn dat de score niet hoger opliep.

Bob Peetersvoerde drie wissels door in vergelijking met de match bij TPS Turku. Denis Viane sukkelt met de luchtwegen en werd centraal achteraan vervangen door Anthony Portier. Sergiy Serebrennikov en Kristof D’haene kwamen in de plaats van Arnar Vidarsson en Reynaldo.

Cercle keek aanvankelijk de kat uit de boom en liet het initiatief aan de bezoekers. De eerste dreiging kwam echter van de thuisploeg. Na een vrijschop belandde de bal voor de voeten van Bernt Evens en de linksachter trapte via een Cypriotisch been net naast het doel van Marco Argüello.

Geleidelijk aan herstelde de thuisploeg het evenwicht in het spel en legde ook de beste combinaties op de mat. Dat leverde enkele halve kansen op langs Dominic Foley, maar het vizier van de Ierse centrumspits stond niet juist afgesteld. Zijn lobbal van op ruim 40 meter waaide hoog over en zijn kopballen waren hetzelfde lot beschoren. Anorthosis stak in de eerste helft geen enkele keer de neus aan het venster, waardoor Bram Verbist er als toeschouwer bijstond.

Verdiende voorsprong

De tweede periode begon met een kans langs beide zijden. Eerst zaaiden D’haene en Renato Neto paniek in de bezoekende defensie, maar geen enkele medespeler stond goed geplaatst om het leer in doel te tikken. Kort daarop moest Verbist plat op een lage knal van Cristovao.

Cercle liet het niet aan zijn hart komen en ging door op zijn elan. Foley zag eerst nog een kopbal op de lat uiteenspatten. Luttele tellen later flikkerde de verdiende voorsprong wel op het scorebord. Evens zonderde weer Foley alleen voor Argüello af en dit keer schoof de Ier het leer beheerst onder de bezoekende doelman in de verste hoek binnen.

De bezoekers probeerden nog even aan te dringen, maar de verdiende zege van groen-zwart kwam niet meer in gevaar. De Bruggelingen trekken nu met een zuinige voorsprong naar Cyprus.

Herbeleef Cercle Brugge - Anorthosis Famagusta