cerCercle Brugge
Anorthosis Famagusta
Datum: 29/07/2010 20:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Derde voorronde (Heen)
Stadion: Jan Breydel

Herbeleef Cercle Brugge - Anorthosis Famagusta (Europa League )

Volg de match tussen Cercle Brugge en Anorthosis Famagusta live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!
00:00
Foley en Van Eenoo trappen Cercles derde Europese match van dit seizoen op gang.

Vooraf
Welkom in het Jan Breydelstadion. Cercle plaatste zich tegen TPS Turku voor het eerst in zijn bestaan voor een volgende ronde in het Europese voetbal. Vanavond ontvangt het Anorthosis Famagusta in de heenmatch van de derde voorronde van de Europa League. Bob Peeters kan daarbij niet rekenen op Denis Viane (luchtwegen), Oleg Iachtchouk (operatie), Tony Sergeant (enkel) en Honour Gombami (revalidatie). Arnar Vidarsson, Reynaldo en Vuza Nyoni starten op de bank. Sergiy Serebrennikov en Kristof D'Haene mogen starten. Bij de Cyprioten geraakte Ioannis Skopelitis net op tijd fit. Marcos Argüello houdt Matus Kozacik uit het doel.
Opstellingen
Cercle Brugge: Verbist Bram, Portier Anthony, Evens Bernt, Cornelis Hans, Boi Frederik, Serebrennikov Sergiy, Foley Dominic, Kelhar Dejan, Neto Renato , Van Eenoo Lukas, D'haene Kristof.
Anorthosis Famagusta: Argüello Marcos, Katsavakis Nikos, Marangos Christos, Skopelitis Ioannis, Okkas Ioannis, Leiwakabessy Jeffrey, Da Silva Ramos Cristovao, Cafú Semedo, Laban Vincent, Martins Janicio, Georgiou Georgios.
5
Voorlopig valt er niet veel te beleven in Jan Breydel. Beide teams kijken de kat wat uit de boom.
8
Mooie combinatie van Cercle richting het bezoekende doel, maar de laatste pas van D'haene is te onzuiver en belandt in de handen van Argüello.
12
Het zijn de Cyprioten die controle over de match proberen te krijgen en de bal goed rondtikken. Bij de Bruggelingen is weinig dreiging naar voren.
13
Okkas met gestrekt been in op Cornelis. De Oekraïense ref fluit, maar de Griek komt er met een waarschuwing vanaf.
14
Na de vrijschop blijft de bal in de Cypriotische zestien hangen. Evens trapt via een bezoekend been net naast. Dit was het eerste gevaar van de match.
17
De duels tussen Okkas en Cornelis zijn leuk om volgen. Nu is het de beurt aan de Brugse rechtsachter om in de fout te gaan.
19
Van Eenoo ontfutselt een bezoeker de bal en speelt Foley aan. De Ier ziet Argüello ver uit zijn doel staan en probeert het met een lob van ruim 40 meter. Het schot is echter niet precies genoeg en gaat nog ver over.
23
Cafu probeert Okkas door de buitenspelval te loodsen, maar de bezoeker wordt door de assistent teruggevlagd.
26
Cercle begint nu toch meer te dreigen. Van Eenoo vindt het hoofd van Foley. De Ier wordt echter te veel gehinderd, waardoor zijn kopbal over gaat.
32
Boi dropt de bal in de zestien waar Van Eenoo het hoofd van Foley vindt. Argüello heeft de nodige moeite met de niet eens harde kopbal van Brugse centrumspits.
38
Cornelis dropt een scherp aangesneden vrijschop in de zestien. Kelhar kopt over.
39
Opnieuw Brugs doelgevaar. Van Eenoo snoept Cristovao de bal af en gooit voor doel. Argüello werkt aarzelend met één vuist weg vooraleer Foley kan dreigen.
40
En daar is Foley opnieuw. De Ier probeert het nu met een plaatsbal in de verste hoek, maar een Cypriotische voet kan dat tijdig verhinderen. Cercle voetbalt nu toch wel enkele halve kansen bij elkaar.


Scheidsrechter
Rust
Cercle en Anorthosis gaan rusten met een brilscore. De bezoekers namen aanvankelijk het initiatief, maar groen-zwart trok in het tweede deel van deze eerste helft het laken naar zich toe. Dat resulteerde in enkele halve kansen voor Foley en Kelhar, maar hun kopballen misten precisie om echt gevaarlijk te zijn.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn vertrokken voor de tweede helft. Anorthosis heeft net de match opnieuw op gang gebracht.
48
Na een mooie individuele actie van Neto belandt het leer bij D'haene. De voorzet van de youngster is echter te hard en enkele thuisspeler zien de bal aan zich voorbijgaan.
50
Oh la la, wat een paniek achteraan bij de Cyprioten. Argüello tikt een voorzet van D'haene tot in de voeten van Boi, maar die kan er verder niets mee aanvangen. Het leer belandt daarna bij Neto en de voorzet van de Braziliaan wordt door een bezoeker knullig weggewerkt. Hier zat meer in voor Cercle.
56
Foley kan net niet voldoende bij een lange bal van Van Eenoo. Argüello pakt het leer voor de aanstormende Boi.
57
Eerste kans voor de Cyprioten. Kelhar werkt slordig weg in de voeten van Cristovao en de Portugees lost een hard schot van net buiten de zestien waar Verbist de nodige moeite mee heeft. Het Cerclesluitstuk kan de bal in twee tijden pakken.
61
Vervangen Kristof D'Haene
Ingevallen Reynaldo dos Santos Silva

Onder luid applaus verlaat D'haene het terrein. De ex-Clubbelofte heeft een prima debuut gemaakt bij Cercle en speelde zich meteen in de harten van zijn publiek.
66
Reynaldo neemt de bal in één tijd op de slof, maar een bezoekend been steekt er een stokje voor. Meer dan een hoekschop levert dat niet op.
67
Oei oei! Het zit Cercle niet mee. Op hoekschop van Cornelis kopt Foley goed naar doel; de Ier ziet de bal op de lat uiteenspatten. De vereniging verdient nu echt wel een voorsprong.
68

Goal
Doelpunt van Dominic Foley (Bernt Evens)
Evens speelt Foley enig mooi vrij in de zestien en oog in oog met Argüello plaatst de Cerclist de bal zuiver in de verste hoek.
69
En Cercle gaat door op zijn elan. Argüello heeft nu de grootste moeite met een schot van Reynaldo.
71
Vervangen Christos Marangos
Ingevallen Carles Coto Pages

De bezoekende coach reageert meteen en brengt Coto in het veld.
74
Vervangen Lukas Van Eenoo
Ingevallen Vuza Prince Nyoni

Ook Van Eenoo verlaat onder luid applaus het terrein.
78
Na balverlies van Reynaldo moet Verbist plat op een schot van Coto.
79
Vervangen Cristovao Da Silva Ramos
Ingevallen Andreas Papathanasiou


80
De ref wil de match duidelijk zonder gele kaarten eindigen. Nu komt Skopelitis goed weg nadat hij met de voet vooruit ging op Boi.
85
Vervangen Frederik Boi
Ingevallen Arnar Vidarsson


88
Vervangen Vincent Laban
Ingevallen Miguel António Teixeira Ferreira Pedro


89
Cornelis mag nog een vrijschop van op een gevaarlijke plaats trappen.
89
Het wordt uiteindelijk Foley die trapt en Argüello moet in hoekschop tikken.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.