Rabotnicki Skopje
livLiverpool FC
Datum: 29/07/2010 20:45
Competitie: Europa League
Speeldag: Derde voorronde (Heen)
Stadion: City Stadium Skopje
Jonge Reds boeken belangrijke uitzege
Yves Dekoning
| 0 reacties
Jonge Reds boeken belangrijke uitzege
Foto: © SC

Liverpool FC heeft een belangrijke uitzege geboekt in de kwalificaties voor de Uefa Cup. Niet zozeer het resultaat was belangrijk, maar wel de manier waarop. Een jeugdig elftal speelde erg professioneel.

Roy Hodgson gunde maar liefst negen WK-spelers de broodnodige rust en stuurde een jonge bende de wei in. Alleen de verdediging was ervaren. Twee doelpunten van David Ngog verzekerden Liverpool FC van een goede uitgangspositie voor de return op Anfield. Bij de eerste maakte hij dankbaar gebruik van een misverstand in de verdediging om de bezoekers na een kwartier spelen al op voorsprong te zetten. Een half uur voor tijd was de match helemaal gespeeld toen Martin Kelly knap de flank afging en Ngog de lage voorzet binnen kon trappen.

Liverpool kwam tegen een zwak Rabotnicki nooit in de problemen. Ook in de slotfase hield de jonge ploeg vlot stand. Vooral voor de jongeren zelf is deze uitslag belangrijk. Hierdoor stijgen hun kansen om in de return op Anfield opnieuw speelgelegenheid te krijgen. Aanwinst Milan Jovanovic speelde de hele wedstrijd. Hij speelde een degelijke partij, maar kon nog niet het verschil maken.


Liverpool: Cavalieri, Agger (Darby 72'), Kyrgiakos, Skrtel, Kelly, Jovanovic, Lucas, Spearing, Amoo (Eccleston 83'), Aquilani (Dalla Valle 83'), Ngog.