De Decker: "Klaar voor het eerste examen"

Steurbaut Kersten
| 14 reacties
De Decker: "Klaar voor het eerste examen"
Foto: © SC

Germinal Beerschot trekt vanavond naar Racing Genk voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Ondanks de mindere oefencampagne heeft kapitein Wim De Decker er alle vertrouwen in. “We moeten voor play-off 1 gaan.”

Nog voor de competitie is gestart, is er al onrust op het Kiel. Mede door de strubbelingen in het bestuur, maar vooral door de pijnlijke nederlaag op Antwerp.

“Wat daar gebeurd is, blijft ontzettend jammer”, zegt De Decker op het virtuele huis van Germinal Beerschot. “We moeten en zullen nu het vertrouwen van de supporters teruginnen. Anderzijds mogen we daar niet negatief op blijven focussen. Het blijft ‘maar’ voorbereiding.”

De Decker is optimistisch gestemd voor vanavond. “We zijn klaar voor het eerste examen. De fysieke paraatheid is er. We hebben de voorbije dagen de medische testen van bij het begin van de oefencamagne herhaald en alle resultaten liggen ruim boven het gemiddelde.”

Wat zijn de ambities voor het seizoen? “We moeten durven gaan voor play-off 1. Dat moet ons doel zijn. De terugval van vorig seizoen moet eruit. En we moeten een ijzersterke thuisreputatie opbouwen. Dat is de afgelopen jaren wat verwaterd. Het Kiel moet terug een onineembare vesting worden.”

En met trainer Glen De Boeck moet dat lukken, meent De Decker. “Ik wil nu geen siroop aan zijn baard smeren, maar als relatief jonge trainer staat Glen De Boeck al héél ver. Hij heeft zijn visie onmiddellijk aan ons uitgelegd en iedereen is op die kar gesprongen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties