Melsele onderuit bij KAV Dendermonde

Gentil Dossche

Indachtig de zware competitienederlaag van vorig seizoen was Dendermonde gebrand op een goede prestatie. In de eerste spelweek van de Beker van Oost-Vlaanderen werd promovendus Melsele enigszins verrassend opzij gezet.

De bezoekers zorgden voor het eerste gevaar maar Vinck knalde naast. Na minder dan tien minuten klom KAVD op voorsprong met een kopbaldoelpunt van Baert. Melsele reageerde en De Leeuw was attent op een schot van Samari. Even na het kwartier liet Vermeir een open kans liggen. Vermeulen schilderde de bal op het hoofd van Vinck en de bordjes hingen gelijk. Amper enkele minuten later liet Vermeulen opnieuw zijn traptechniek bewonderen. Brokken kopte de bezoekers op voorsprong. Dendermonde reageerde maar Baert liet de gelijkmaker liggen. Toen Vermeir een vrijschop op de paal mikte was Van Hauts er als de kippen bij om de rebound binnen te knallen.

Na de pauze ging Dendermonde door op zijn elan en Melsele kreeg het lastig. Met een magistrale deviatie vlamde Vermeir de thuisploeg naar de leiding. Kort na het uur verlengde Cooreman een vrije trap van Poppe tegen de netten en nu was de match gespeeld. Ook in de strafschoppenreeks toonde Dendermonde zich de meest koelbloedige (4-3)

Doelpunten: 9’ Baert 1-0; 19’ Vinck 1-1; 22’ Brokken 1-2; 40’ en 53’ Vermeir 2-2 en 3-2; 64’ Cooreman 4-2.