Vossen bezorgt Racing Genk verdiende zege

Steurbaut Kersten
| 131 reacties
Vossen bezorgt Racing Genk verdiende zege
Foto: © SC

Jelle Vossen heeft zijn rentree bij Racing Genk niet gemist. Met twee doelpunten bezorgde hij de Limburgers de eerste driepunter van het seizoen. Germinal Beerschot is nog niet klaar voor de competitie.

Racing Genk en Germinal Beerschot wilden het ondermaatse seizoen 2009-2010 naar de vergeethoek spelen, maar trainers. Frank Vercauteren en Glen De Boeck moesten het op de eerste speeldag stellen zonder versterkingen. Het mocht dan ook niet verbazen dat de supporters in de Cristal Arena geen spektakelstuk voorgeschoteld kregen.

Kaartenfestival

De partij begon nochtans aardig. Faris Haroun profiteerde al snel van slecht wegwerken van WK-ganger Ngonca Anele om met een heerlijk vluchtschot Thibault Courtois te verschalken. De Genkse reactie liet niet lang op zich wachten. Jelle Vossen wil dit seizoen bewijzen dat hij de Genkse aanval kan dragen en is goed bezig. Na zijn twee Europese treffers tegen Inter Turku zette hij tegen Germinal Beerschot met een lage schuiver de bordjes terug gelijk.

Het buskruit leek echter al in het eerste kwartier volledig verschoten. Beide ploegen blonken alleen nog maar uit in slechte passes en discussiëren met scheidsrechter Nzolo. Gevolg: op een kopbal van Thomas Buffel na geen doelgevaar meer en zeven gele kaarten, waarvan vier voor protest of spelbederf.

De tweede helft bracht beterschap lanks Genkse zijde. De thuisploeg zette meer druk, maar morste echter met de kansen. Elyaniv Barda mikte de beste mogelijkheid van dichtbij naast en trof één keer de buitenkant van de paal. Tome Pacovski moest goed plat gaan op een schot van Ngonca Anele.

Opnieuw Vossen

Een zwak Germinal Beerschot leek stand te houden, maar moest in de slotfase toch nog door de knieën. Vossen toonde zich andermaal een echte goaltjesdief en duwde aan de tweede paal een hoge voorzet van de ingevallen Ndabashinze Dugary tegen de netten. Bart Goor was nog dicht bij de 2-2, maar de jonge Thibault Courtois behield de concentratie.

Racing Genk pakt op basis van een degelijke tweede helft een verdiende driepunter. De Boeck heeft nog veel huiswerk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties